• 瀏覽: 4,407
  • 回覆: 106
+2
引用:
原帖由 邦之星 於 2020-7-1 08:55 PM 發表
一定要有審查制度 藍絲免進!
其實攞得BNO既,基本好多過晒40到45,完全九成係藍營人。

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-7-1 08:55 PM 發表
你放心
唔理你係 藍絲 黃絲 死屍
入籍係要考移民試
英語水平 差過老外
唔該你 返香港

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-7-1 10:16 PM 發表

其實攞得BNO既,基本好多過晒40到45,完全九成係藍營人。
所以咪一定要審查

做下戲俾傻侵睇啫

諗唔到真係講得出做得到,睇吓英國議會批唔批。要住夠五年,好多人移民前要賣香港樓先會夠生活費係英國生活,同埋讀書都係要交外國留學生學費,啲人要計好數先。

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-7-1 10:17 PM 發表

所以咪一定要審查
英國佬話審查係指有無錢,要大款,窮鬼邊可能係英國捱到頭5年,過5年仲要等12個月先搞申請,又唔知等幾多個月先有消息到確認申請到....無二千萬英鎊唔好諗得咁美好。

我哋大香港人未來主人翁要靠幹先至惦,英國佬可唔可以收順啲

引用:
你都on9, 你估英國佬真係咁仁義? 個撚個都係講錢

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-7-1 10:22 PM 發表

英國佬話審查係指有無錢,要大款,窮鬼邊可能係英國捱到頭5年,過5年仲要等12個月先搞申請,又唔知等幾多個月先有消息到確認申請到....無二千萬英鎊唔好諗得咁美好。 ...
體諒下啦~ 尋日班黃人割曬蓆,佢地少不免道氣chock住落唔到,胡思亂想少不免

走啦走啦~唔好番黎啦

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-7-1 10:16 PM 發表

我未夠40,但我都有bno, 本野係我老母幫我申請,我一次都無用過,我18歲開始就自己申請特區護照

十萬個為什麼?
所謂去工作係由有working visa計定點?係咪任何工種都可以計算定僱主一定要向政府登記咗先計數?抑或是特定工種先得?冇嘢做冇書讀可以喺英國呆滯五年然後申請入籍嗎?未入籍前(包括已有資產及薪俸)要交稅嗎?醫療保險係當遊客定當地人?價錢唔同㗎喎!英國衣食住都貴,1餐m記都食你成舊水港紙,低下工種港人如何生活?去到其實當係當地人定遊客?仲有,班英國佬話改就改?改bno policy唔使通過議會?最後,bno唔係淨係得香港人有,其他國家bno持有者待遇同香港人一樣?

引用:
原帖由 千藍 於 2020-7-1 10:31 PM 發表
十萬個為什麼?
所謂去工作係由有working visa計定點?係咪任何工種都可以計算定僱主一定要向政府登記咗先計數?仰或是特定工種先得?冇嘢做冇書讀可以喺英國呆滯五年然後申請入籍嗎?未入籍前(包括已有資產及薪俸)要交稅嗎?醫療保險係當遊客定當地人?價錢唔同㗎喎!英國衣食住都貴,1餐m記都食你成舊水港紙,低下工種港人如何生活?去到其實當係當地人定遊客?仲有,班英國佬話改就改?改bno policy ...
可能系包食包住

引用:
原帖由 testfriend 於 2020-7-1 09:04 PM 發表
有幾多人有能力在英國工作或者讀書5年,除非專業人士或者有錢人,咁就算無BNO一樣可以申請
有錢早就投資移民

引用:
原帖由 kwan1516 於 2020-7-1 08:54 PM 發表
BNO的香港人心裡有數,英國佬點解1985年英國通過「新國籍法」?英國佬目的就是把BNO的香港人拒諸門外。英國佬真係想BNO的香港人有居英權何必要通過「新國籍法」? ...
咁合資格嘅人可能就係講1985年前嘅人啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]