• 瀏覽: 9,614
  • 回覆: 330
+8
國安法就如化療治癌
唔醫死硬
醫得到就會傷身
國安法比廿三條+逃犯條例更辣
但都係犯氓曱甴迎來的
多謝犯氓曱甴一眾畜牲

錢就會繼續黎~~~錢係會繼續黎~~~
未期癌症, 一系醫, 搏一搏.
一系準備定身後事.

明事理香港人,點會唔支持國安法!多謝國家🇨🇳

呢個所謂惡,就等同怒目金剛果種惡形惡相而已。

根本沒有惡法,全世界國家都有國安法,為什麼香港可以例外,叛國罪在美國及日本最高刑罰是死刑

對罪犯盜賊係惡,即係好。

對賣國賊叛國賊惡,就係對守法的普通市民善!

引用:
原帖由 返工會暈 於 2020-7-1 02:43 PM 發表
國安法就如化療治癌
唔醫死硬
醫得到就會傷身
國安法比廿三條+逃犯條例更辣
但都係犯氓曱甴迎來的
多謝犯氓曱甴一眾畜牲
盧梭「社會契約論」,說人民放棄部分自由,接受政府規管,以換取生活安穩。所以每個國家都有一個自由跟規管合成的大餅,分別只差在這大餅內自由跟規管的比例按國情而不同,而在同一國家中,其比例隨時代背景也會調整。
從這個角度看,國安法也只是一次自由跟規管的比例調整罷了。把規管的比例調高一些,便是邪惡嗎?把自由的比例調高一些,便比較高尚?
看看美國一直有民眾要求更嚴格地規管槍枝,他們便是奴性發作罪該萬死呢?臉書執行長祖克柏曾投書《華盛頓郵報》,呼籲各國政府扮演「更積極的角色」以規範網路。所以祖克柏便是邪惡嗎?
香港有一部分人慣性地把規管都視為倒退、赤化,實在是以偏概全。

你喜歡慢性中毒還是刮骨療傷?

所以共匪就係放任班暴徒搞事, 等佢地神憎鬼厭, 可以順帶推呢D 惡法,
如果一開始就認真拉人, 有冇國安法都可以, 根本神又係佢鬼又係佢
叫D 執法既放鬆一年, 等香港人受害一年睇班傻人慢慢歸隊, 仲要幫維尼含撚, 吹到大陸好似人間天堂咁
中曬共匪D 計

從今日睇,國安法明顯效果不彰,所以希望中央盡快修改國安法,最高判死刑,如拉上深圳槍決、絞刑等,希望犯民有所收斂~~~👍👍

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-2 12:34 AM 發表
所以共匪就係放任班暴徒搞事, 等佢地神憎鬼厭, 可以順帶推呢D 惡法,
如果一開始就認真拉人, 有冇國安法都可以, 根本神又係佢鬼又係佢
叫D 執法既放鬆一年, 等香港人受害一年睇班傻人慢慢歸隊, 仲要幫維尼含撚, 吹到大陸好似人間天堂咁
中曬共匪D 計 ...
低能就低能啦 撤回修例 畀曬落台階你 唔識死想贏到盡 結果贏少少之後 輸身家 跟住話人畀你贏 你話你係咪白痴呀 你啲心態唔好去賭呀 輸死你都未天光

對我哋正常守法的市民無影響

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-7-2 01:21 AM 發表

低能就低能啦 撤回修例 畀曬落台階你 唔識死想贏到盡 結果贏少少之後 輸身家 跟住話人畀你贏 你話你係咪白痴呀 你啲心態唔好去賭呀 輸死你都未天光 ...
輸?? 輸既係香港人詐, 暴徒其實有冇國安法依法辦事根本就一年前都可以拉, 而家係借D 椅整個國安法, 等任何反對黨/要求民主既聲音都要滅絕, 政府咪可以想點就點, 大家以後好似大陸咁只能網上溫柔地投訴, 政府唔聽唔理就繼續溫罄提示,
幾年後比個貪過貪曾既貪官做特首隨時用國安法要你收聲你都冇得怨, 慘既係我地D 後生仲有幾十年, D 廢老最緊要餘年過得安靜, 下一代點死都唔關你事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]