• 瀏覽: 9,627
  • 回覆: 330
+8
引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-2 10:27 AM 發表

輸?? 輸既係香港人詐, 暴徒其實有冇國安法依法辦事根本就一年前都可以拉, 而家係借D 椅整個國安法, 等任何反對黨/要求民主既聲音都要滅絕, 政府咪可以想點就點, 大家以後好似大陸咁只能網上溫柔地投訴, 政府唔聽唔理就繼續溫罄提示,
幾年後比個貪過貪曾既貪官做特首隨時用國安法要你收聲你都冇得怨, 慘既係我地D 後生仲有幾十年, D 廢老最緊要餘年過得安靜, 下一代點死都唔關你事:smil ...
啲暴徒要攬炒 咪陪佢囉 冇問題呀 到將啲暴徒打殘 香港咪可以回覆寧靜囉 到時點樣講 經濟繁榮啦 有呢一班暴徒喺度 或者有一班暴徒教師喺度 新人源源不盡 當然一定要用 嚴厲嘅法例 嚟搞掂佢啦

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-7-2 10:43 AM 發表
啲暴徒要攬炒 咪陪佢囉 冇問題呀 到將啲暴徒打殘 香港咪可以回覆寧靜囉 到時點樣講 經濟繁榮啦 有呢一班暴徒喺度 或者有一班暴徒教師喺度 新人源源不盡 當然一定要用 嚴厲嘅法例 嚟搞掂佢啦...
暴徒既問題係政府執法問題, 係你個廢共慘正苦推D廢法比暴徒襯亂搞事,呢D有前科你應該預料到個後果
共匪同暴徒搞左PAT屎又唔即刻收拾,玩殘香港成年,
你要追究就問問共慘黨

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-2 12:34 AM 發表
所以共匪就係放任班暴徒搞事, 等佢地神憎鬼厭, 可以順帶推呢D 惡法,
如果一開始就認真拉人, 有冇國安法都可以, 根本神又係佢鬼又係佢
叫D 執法既放鬆一年, 等香港人受害一年睇班傻人慢慢歸隊, 仲要幫維尼含撚, 吹到大陸好似人間天堂咁
中曬共匪D 計 ...
又當係共匪詭計
咪又係有班曱甴又蠢又柒又扮勁
所以我話係自招

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-2 11:10 AM 發表

暴徒既問題係政府執法問題, 係你個廢共慘正苦推D廢法比暴徒襯亂搞事,呢D有前科你應該預料到個後果
共匪同暴徒搞左PAT屎又唔即刻收拾,玩殘香港成年,
你要追究就問問共慘黨 ...
睇嚟你有原則性問題 香港係共產黨管轄嘅地方 你認為共產黨行嘅係惡法 咁樣已經唔使傾落去 只有打落去 你而家喊苦喊忽冇用嘅 輸咗成條街 你仲可以繼續輸落去 輸到一無所有 冇人阻你

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-2 12:34 AM 發表
所以共匪就係放任班暴徒搞事, 等佢地神憎鬼厭, 可以順帶推呢D 惡法,
如果一開始就認真拉人, 有冇國安法都可以, 根本神又係佢鬼又係佢
叫D 執法既放鬆一年, 等香港人受害一年睇班傻人慢慢歸隊, 仲要幫維尼含撚, 吹到大陸好似人間天堂咁
中曬共匪D 計 ...
係呀!
咁都要你哋一大班白痴老尾,黑暴犯民,和你死鼎力支持同配合先成事嘛!
話時話又真係好多謝你哋呀!

當年香港要解決九龍城寨嘅問題嗰陣,其實咪又係一樣!
會收城寨,有"諮詢"過城寨嘅人咩?
又顧及外國人嘅睇發咩?

城寨回收後,
開心嘅當然係香港人,同絕大部份嘅城寨人,
唔開心嘅,當然係城寨裡失去利益嘅既得利益者(黑社會,惡人,罪犯逃犯),

同香港立國安法,其實係同出一轍。
開心嘅當然係中國人,同絕大部份嘅香港人,
唔開心嘅,當然係香港裡失去利益嘅既得利益者(間諜,黑暴,反中反共者),

我的要求好簡單, 我有家有業有樓在香港, 我支持國安法.

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-2 10:27 發表

輸?? 輸既係香港人詐, 暴徒其實有冇國安法依法辦事根本就一年前都可以拉, 而家係借D 椅整個國安法, 等任何反對黨/要求民主既聲音都要滅絕, 政府咪可以想點就點, 大家以後好似大陸咁只能網上溫柔地投訴, 政府唔聽唔理就繼續溫罄提示,
幾年後比個貪過貪曾既貪官做特首隨時用國安法要你收聲你都冇得怨, 慘既係我地D 後生仲有幾十年, D 廢老最緊要餘年過得安靜, 下一代點死都唔關你事:smil ...
乜你覺得自只有27年命?

by 2047 年,都係一國一制,你到時係咪已經瓜左?

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-7-2 02:56 PM 發表

睇嚟你有原則性問題 香港係共產黨管轄嘅地方 你認為共產黨行嘅係惡法 咁樣已經唔使傾落去 只有打落去 你而家喊苦喊忽冇用嘅 輸咗成條街 你仲可以繼續輸落去 輸到一無所有 冇人阻你 ...
就係,而家一國一制不受承諾, 當然變共產黨管轄嘅地方, 打橫黎既已經唔使傾落去
輸既係全香港人, 係大陸人既角度當然心涼, 香港可以一齊折墮

引用:
原帖由 showtime2017 於 2020-7-2 07:55 PM 發表

乜你覺得自只有27年命?

by 2047 年,都係一國一制,你到時係咪已經瓜左?
有民主既話, 27年後再加幾年比佢赤化我都老, 好似你地而家咁一班老人
都算過左半世正常日子, 而家年輕一代有排受, 你地就持住自己個頭近, 香港點折墮都唔駛受幾耐

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-3 00:52 發表

有民主既話, 27年後再加幾年比佢赤化我都老, 好似你地而家咁一班老人
都算過左半世正常日子, 而家年輕一代有排受, 你地就持住自己個頭近, 香港點折墮都唔駛受幾耐 ...
本來香港好地地冇折墮,係你班友有被迫害妄想症要大肆破壞香港,打殘你班暴徒就有好日子過,否則正常香港人就真係有排受。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-3 12:45 AM 發表

就係,而家一國一制不受承諾, 當然變共產黨管轄嘅地方, 打橫黎既已經唔使傾落去
輸既係全香港人, 係大陸人既角度當然心涼, 香港可以一齊折墮 ...
你預咗自己折墮就好啦 我哋覺得唔知幾好 出街唔驚黑色暴力 唔啱聽就搵把遮住打人 而家仲未完全解決 完全解決咗之後 香港就會好似以前咁 至於你呢啲咁驚共產黨嘅 一係死咗去投胎 一係就搵地方移民吧啦 勉強冇幸福 共產黨對你再好 你都唔鍾意嘅 快啲走吧啦 我哋喺共產黨生活之下 呢幾十年都唔知幾開心 係今年畀你班友搞到雞毛鴨血啫

引用:
原帖由 返工會暈 於 2020-7-1 02:43 PM 發表
國安法就如化療治癌
唔醫死硬
醫得到就會傷身
國安法比廿三條+逃犯條例更辣
但都係犯氓曱甴迎來的
多謝犯氓曱甴一眾畜牲
國安法禁止人們瘋狂地宣揚港獨,禁止他們對香港人洗腦,把他們從夢中驚醒,重新面對現實,使香港更加安穩。

引用:
原帖由 showtime2017 於 2020-7-3 01:21 AM 發表

本來香港好地地冇折墮,係你班友有被迫害妄想症要大肆破壞香港,打殘你班暴徒就有好日子過,否則正常香港人就真係有排受。
你唔好將反共匪同暴徒混為一談, 可以反暴徒又反共匪, 學埋共匪D 衰野亂扣帽子
將來香港冇人敢反對政府冇人敢鬧共匪幹預香港政治香港就真係折墮喇
好日子好到大陸人咁毒食物價貨霖樓死人都照啃, 政府唔9理都冇得申訴, 遲D 推行社會信用系統,
鬧幾鬧政府都扣信用分, 到時D 高官真係皇帝打橫行, 到時你臨老點折墮都冇得嘈, 真係以為冇暴徒就係好日子,
你都傻

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-7-3 01:25 AM 發表

你預咗自己折墮就好啦 我哋覺得唔知幾好 出街唔驚黑色暴力 唔啱聽就搵把遮住打人 而家仲未完全解決 完全解決咗之後 香港就會好似以前咁 至於你呢啲咁驚共產黨嘅 一係死咗去投胎 一係就搵地方移民吧啦 勉強冇幸福 共產黨對你再好 你都唔鍾意嘅 快啲走吧啦 我哋喺共產黨生活之下 呢幾十年都唔知幾開心 係今年畀你班友搞到雞毛鴨血啫 ...
香港以前係冇國安法, 中共想拉人都難, 而家有左仲妄想香港變返以前咁?
發夢啦你, 往後係香港變大陸既年代同大陸人一樣折墮

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]