• 瀏覽: 854
  • 回覆: 18
紅軍唔贏油太人收左皮

當年盛傳德軍怕蘇軍多過英美聯軍,而且無蘇軍拖死德軍主力,英美聯軍都執唔到死雞突襲成功

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-7-1 09:00 AM 發表
俄羅斯總統普京昨日在莫斯科紅場出席俄羅斯二戰「勝利日」75周年閱兵儀式,講話時指蘇聯在二戰有份擊敗納粹德國,全球欠蘇聯一聲感謝,又抨擊西方貶損蘇聯在戰勝納粹德國方面的貢獻,是「侮辱」俄羅斯。 二戰「勝利日」紅場晒馬 普京指「如果紅軍沒有戰勝,實在難以想像世界會變成怎樣」,又說...

https://hk.appledaily.com/resizer/hFY5rbjn7PVLJpHpID7eJm5 ...
蘇聯紅軍消滅了軸心國607個師,盟軍僅僅殲滅176個師,不感謝蘇聯嗎?

引用:
原帖由 simpson777 於 2020-7-1 09:09 AM 發表
當年盛傳德軍怕蘇軍多過英美聯軍,而且無蘇軍拖死德軍主力,英美聯軍都執唔到死雞突襲成功
柏林戰役德軍就是在東部布防,等待歐美軍隊到來,簡直把歐美軍隊當救星

咩有份咁簡單?蘇聯係打敗nazi既第一主力!

引用:
原帖由 simpson777 於 2020-7-1 09:09 AM 發表
2戰德軍戰死者近8成死於東線,尼d歷史on9如樓主者係唔會識。

有理由。

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-7-1 09:47 AM 發表

咪掟多兩個原子彈囉
傻仔,當時各大國都研究緊原子彈,唔係蘇聯打到德國冇晒資源,分分鐘德國係第一個研發出原子彈呀,當時德國科學家係多方面都係頂尖,你乜7都唔識但又鐘意沖出尼7,仲要7足咁多年。

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-7-1 09:00 發表
俄羅斯總統普京昨日在莫斯科紅場出席俄羅斯二戰「勝利日」75周年閱兵儀式,講話時指蘇聯在二戰有份擊敗納粹德國,全球欠蘇聯一聲感謝,又抨擊西方貶損蘇聯在戰勝納粹德國方面的貢獻,是「侮辱」俄羅斯。 二戰「勝利日」紅場晒馬 普京指「如果紅軍沒有戰勝,實在難以想像世界會變成怎樣」,又說...

https://hk.appledaily.com/resizer/hFY5rbjn7PVLJpHpID7eJm5 ...
好好學學歷史吧,普京沒講大話。
西方國家一直在淡化蘇聯對二戰的貢獻,政治正確高於一切,悲哀

引用:
呢個係事實,德軍係輸俾蘇軍嘅。

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-7-1 09:00 AM 發表

侵侵夠對全球講佢抗役做得好啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]