• 瀏覽: 16,587
  • 回覆: 237
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-7-1 08:47 AM 發表

【明報專訊】全國人大常委會昨早通過「港區國安法」後,外界關注港人在社交媒體及網上討論區發表言論,會否「以言入罪」,其中網上討論區昨不少網民要求管理員幫忙刪帖,亦有網民退出部分facebook群組。有立法會議員說國安法通過後,網絡已掀起白色恐怖,憂慮自我審查風氣會愈趨嚴重。

【明報專訊】全國人大常 ...
有無版友轉貼連登班曱甴嘅笑話過黎睇下?!
😁

[ [ [ Work Hard, Play Hard ] ] ]

回覆 引用 TOP

輸的不會贏,
贏的輸不了.
乜唔係有美國射住咩?做乜又突然之間咁驚?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-1 09:02 AM 發表

每個人都要對自己的言行負責,作為一個公民,對國家是先行責任而唔係權利,不要在社會製造矛盾🤔🤔
講得好但有幾多香港人意識到自己存在嘅價值

我們發現自己處於一個隱隱約約而有敵意的世界中,
不選擇亦是一種選擇.
其實係暴動,在立法會玩拖延,迫使中央出手,早知今日,又何必當初呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zier2 於 2020-7-1 09:05 AM 發表

連登仔 淆晒底 大家埋嚟睇
連登甲甴
口講就勁
有事第一個縮
革命wor??

回覆 引用 TOP

其實白色恐怖係YC犯民自己製造出來的,每個人心中都有鬼

引用:
原帖由 鮮鳳哥 於 2020-7-1 10:27 AM 發表

講得好但有幾多香港人意識到自己存在嘅價值
不負責已缺德仲沉溺放自我澎脹,“認真便輸了"呢種偽人生觀

我們發現自己處於一個隱隱約約而有敵意的世界中,
不選擇亦是一種選擇.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zier2 於 2020-7-1 09:05 AM 發表

連登仔 淆晒底 大家埋嚟睇
登登仔: 等我剷晒d fb acc,做完撕紙狗先來教訓你地

883 @ 8.61
1398@ 3.76
2899@ 2.95

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Swedenlion 於 2020-7-1 10:28 AM 發表

其實白色恐怖係YC犯民自己製造出來的,每個人心中都有鬼
抵撚死!
😏

回覆 引用 TOP

行得正,企得正,無嘢要擔心

回覆 引用 TOP

日月報呢d毒果2.0毒媒幾時執笠?
溫馨提示,煽動都坐5年,好自為之啦
呵呵!

[ [ [ Work Hard, Play Hard ] ] ]

回覆 引用 TOP

呢班白痴,網上討論是沒有限制,只要不涉及四大條文就得。唔通在網上討論殺人放火強姦打劫都可以,警察執法就説打壓和白色恐佈。犯民欲加之罪,任佢講,目的就是愚民

回覆 引用 TOP

夠膽講又唔夠膽認,冇撚用

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]