• 瀏覽: 1,259
  • 回覆: 15
你見大陸一日千里既發展,就知係好事

澳門有 23 條同國安法反而中央放心俾佢哋自己去管理

黃狗眼中"反對"就等於要"顛覆"。 水平咁差,點解釋都唔會明,快啲去投胎算。

所謂核心價值是甚麼?賣魚蛋,抑或炒樓,香港以前拼博精神早已消失

引用:
原帖由 kw_lam 於 2020-7-1 09:41 AM 發表
所謂核心價值是甚麼?賣魚蛋,抑或炒樓,香港以前拼博精神早已消失
核心價值:
食盡一國紅利
享盡兩制自由

引用:
原帖由 anonymoushero 於 2020-7-1 08:10 AM 發表
好事?
兩害相權取其輕

好唔好事睇立場 你話國安之後人權無受損人心再回歸(要人心回歸23年要回早就回左,唔會因為立左國安就會突然好有歸屬感)其實都係自欺欺人 不過對於中央加強管治香港係好有效 立場係黃無論係淺至深都覺得唔好嫁啦 藍呢 中立至淺藍可能會覺得唔好但只可接受希望之後可以平靜啲 中藍至深藍當然係好事啦~ 所以好唔好睇立場啦

泛暴用了一年時間達到的目的,唔好嗎?比較一年前後,那一個好?

引用:
原帖由 anonymoushero 於 2020-7-1 09:15 AM 發表
香港其實有好多人希望保留高度自治既核心價值,係真正一國兩制,可惜係反對派逼大陸咁做,反對派如果識得韜光養晦,事情就唔會導致今日局面,一個唔識韜光養晦既民主派對抗一個高高在上不容反對聲音的阿爺,molamola,受苦只係一般只求自治,不求分離既一般香港人! ...
你想搞仇恨政府仇恨中央??

引用:
原帖由 anonymoushero 於 2020-7-1 08:10 AM 發表
好事?
唔好講到做順民咁極端,如果認為政府做得唔好唔啱的,咪鬧囉,合法的抗議遊行是可以㗎,就算鬧共產黨也可以㗎;不過要走到外國乞求出軍隊攻打香港,乞求外國制裁香港,勾結外國勢力一起把香港從中國分裂出來,咁樣是好事嗎?

只要見到曱甴坐哂監,家庭破裂,冚家失業,父子不和,母女做天使。做順民又有乜問題?要幾順都得

刁民有國安,順民保平安

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]