• 瀏覽: 54,087
  • 回覆: 23
  • 追帖: 3
+17
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-7-1 05:27 AM 發表
【明報專訊】香港回歸23周年前1小時,即昨晚11時,特區政府把全國人大常委會剛通過的「港區國安法」刊憲,即時生效。國安法條例規管的4類罪行:分裂國家、顛覆國家政權、恐怖活動和勾結外國或境外勢力危害國家安全,罪行重大者均可處終身監禁。其中破壞特區政權機關場所及設施,使其無法正常運作納為「顛覆國家政權罪」;破壞交通工具、設施、電力設備等則屬「恐怖活動罪」。根據條例,「特區維護國家安全委員會」的決定不受 ...
引人憎恨港府? 咁中聯辦同林奠咪要坐成世囉?

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-7-1 05:27 AM 發表
【明報專訊】香港回歸23周年前1小時,即昨晚11時,特區政府把全國人大常委會剛通過的「港區國安法」刊憲,即時生效。國安法條例規管的4類罪行:分裂國家、顛覆國家政權、恐怖活動和勾結外國或境外勢力危害國家安全,罪行重大者均可處終身監禁。其中破壞特區政權機關場所及設施,使其無法正常運作納為「顛覆國家政權罪」;破壞交通工具、設施、電力設備等則屬「恐怖活動罪」。根據條例,「特區維護國家安全委員會」的決定不受 ...
根據以上條文 咁特朗普咪犯左國安法囉! 幾時拉特朗普? 😆

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2020-7-1 07:11 AM 發表

大陸糧食9成係自給自足,幾時要靠老美?
唔係靠老美 唔通靠蘇聯?

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-7-1 07:16 AM 發表

上到庭你咪🐷囉!cap底你先
阿局長話對絕大多數市民不受影響嫁

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2020-7-1 07:17 AM 發表

你講美國大豆呀?好似係美國逼中國買的。
好似幾廿年前 大飢荒都要運糧去蘇聯wo! 自給自足wo! 仲有得出口添

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-7-1 07:21 AM 發表

你係曱甴正在煽動人憎恨政府機關.你瀨嘢啦!
我幾時煽動人憎恨政府? 唔知邊個吊政府唔肯開關 意圖分裂香港同祖國 果個叫林奠wo! 咁應該拉林奠 定吊政府果個? 拉埋你添呀! 因為你煽動人質疑國安法會亂拉人

引用:
原帖由 Spiderjohn 於 2020-7-1 07:32 AM 發表

師兄收下聲啦,你喺香討煽動人仇警仇政府咁耐上面有哂你底啦,而家俾機會你唔欮你仲仆出嚟送頭?係咪真係想踎一世呀?
上網9up 吹水叫危害國家安全? 我就話閣下係度妖魔化國安法 上面有哂你底 你都有份坐!

引用:
原帖由 Spiderjohn 於 2020-7-1 07:42 AM 發表

你想做俾人殺人儆百果個我唔阻止你,忠言逆耳,閣下喺香討係煽動仇恨,唔係講兩句咁簡單,你咪睇下遅啲拉你定拉我囉!睇路啦死曱甴!
咁你一樣係度妖魔化國安法 局長話齋 對絕大多數市民不受影響 唔會損害市民既言論自由 咁根據你咁講法 你都一樣係度妖魔化國安法 一樣係煽動仇恨 一樣拉得!

引用:
原帖由 雨中巨額鞋抽 於 2020-7-1 07:54 AM 發表

你已經成為調查對象
咁我咪要好驚囉! 引用以上條文 你係度妖魔化國安法 你就已經拉得啦! 局長話齋 不影響市民言論自由! 我有鼓吹港獨咩? 但你係度妖魔化國安法可以以言入罪隨便拉人wo! 足以煽動仇恨憎恨政府 你都一樣拉得!

引用:
原帖由 tiger115 於 2020-7-1 08:04 AM 發表

躝癱垃圾曱甴 Bunryuu,一睇就知你想試試新法例。你已經被舉報
好L驚呀! 我就唔L信批評林奠同中央 係同煽動憎恨政府同危害國家安全扯得上關係

反而你係度散播國安法白色恐佈 你已經干犯煽動仇恨同危害國家安全 分化社會 你都一樣拉得!

引用:
原帖由 tiger115 於 2020-7-1 08:05 AM 發表

躝癱垃圾曱甴!你洗定屎忽去坐監喇
你都要洗定屎忽喇 因為我係批評政府 你係妖魔化國安法 煽動仇恨 批評政府 藍絲都吊林奠嫁啦! 但你妖魔化國安法 就足以構成以上煽動仇恨 分化社會 你都要坐監

引用:
原帖由 Spiderjohn 於 2020-7-1 08:10 AM 發表

呢啲真係叫好心著雷劈,做好心勸你收手,唔好再喺度做煽動文宣.... 事實你個大名丶生果轉貼員丶民x聯丶64大助..... 全部之前已網傳國安,你唔聽忠言那請你繼續,我唔會再勸你,好自為之啦! ...
阿豬阿狗上網 9up 批評時事 話會比人拉wo! 你話我叫人上街放火魔我就信會比人拉! 條文所指係叫人違法達義 上街放火 或用任何違法暴力手段 反而閣下句句妖魔化國安法 就真係煽動仇恨喇

引用:
原帖由 Spiderjohn 於 2020-7-1 08:21 AM 發表

犯咗國安法而執行國安法拉人叫妖魔化條法例呀?曱甴真係打橫嚟乜都可以!
咁我勸你唔好殺人,因住犯咗殺人罪,係咪又妖魔化條殺人法例呀死曱甴! ...
我就唔L信上網批評下時事會因為國安法而比人拉喇! 相反閣下係講到國安法會打壓異見人士 白色恐佈 將國安法妖魔化 就足以構成以上 煽動仇恨 拉得!

林奠政府 工聯會都吊佢嫁啦 咁又危害國家安全罪? on L 9

引用:
原帖由 tcchana 於 2020-7-1 08:31 AM 發表

恭喜,你犯左法
咁就快d黎拉我喇 由於上網9up 因而危害國家安全 😆😆😆

引用:
原帖由 mcdonaldjungle 於 2020-7-1 09:13 AM 發表
引人憎恨港府...醫護罷工呢?
唔返工都要坐監 😆😆

政府做得好就唔會有人憎啦!

話9知佢乜柒法 要拉 我返大陸都拉得啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]