• 瀏覽: 54,090
  • 回覆: 642
  • 追帖: 3
+17
一切源於泛民黑暴的大暴動,中央政府一定要永遠追究他們

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-7-1 05:27 AM 發表
【明報專訊】香港回歸23周年前1小時,即昨晚11時,特區政府把全國人大常委會剛通過的「港區國安法」刊憲,即時生效。國安法條例規管的4類罪行:分裂國家、顛覆國家政權、恐怖活動和勾結外國或境外勢力危害國家安全,罪行重大者均可處終身監禁。其中破壞特區政權機關場所及設施,使其無法正常運作納為「顛覆國家政權罪」;破壞交通工具、設施、電力設備等則屬「恐怖活動罪」。根據條例,「特區維護國家安全委員會」的決定不受 ...
最好連地鐵嘅不合作運動一併歸入國安法,拉9哂班仆街就好!

引用:
原帖由 Sailing_ship 於 2020-7-1 06:16 AM 發表
玩到咁大,條法例是被人迫出來的。
個故事教訓人凡事都要適可而止。
由舊年6月11林鄭話暫停修例D人仲出黎搞事我就已經警告,話事我6月9日都係反修,目的達到仲要永無止境搞事,所有人都俾人利用,事實說明哩喳政棍攪手頭目志在攪死香港破壞中國發展,什麼民主只是工具,攪民主街頭抗爭?共產黨先至係祖師爺,

非常好嘅法律,正過23條多多聲

並罰款或沒收財產⋯⋯

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2020-7-1 12:40 PM 發表

最好連地鐵嘅不合作運動一併歸入國安法,拉9哂班仆街就好!
三年起標

引用:
原帖由 super2030 於 2020-7-1 12:41 PM 發表
非常好嘅法律,正過23條多多聲
x2 !即刻收哂皮!

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-7-1 11:53 AM 發表
乜 內地唔係資本主義咩? 😆😆😆

一國既定義係咩呢? 一個宗主國 同一個殖民地? 中國的香港? 即香港係中國的 但一國既意義本來就唔係中國的香港 因為香港同樣都係中國 究竟係邊d人將內地同香港權力區分成中央政府為大 特區政府為小 宗主國同殖民地既關係 為之「一國」?

即香港被中國統治 但香港係中國wo 咁點解係被中國統治? 而香港人要求自治被視為奪權 獨立

咁請問一下  ...
簡單一點,你是否承認一個中國和現在的中國政權? 承認的話,那就是中央政府和地方政府的從屬關係,中國香港人除了要遵守中國香港特區的法律,身為中國人,亦要遵守憲法及國家法。匿在台灣省叛亂就可以一世無事?

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-7-1 12:29 PM 發表

You wash 定個蘿
國安法其中一點 係分裂國家

我想問 是誰將香港人同大陸人 區分?

既然同樣都係中國人 即中國人奪中國人既權?

定係全國人大常委會果班先係中國人 香港果班唔係中國人? 定係大陸人先係中國人? 香港人唔係中國人? 「一國」被解讀成中央為宗主國 香港為殖民地 佢係大 我係細 咁又係唔係分裂國家? 我是中國人 唔係口號! 除左中央果一萬幾千人 其他人冇話事權既 國家政策制定冇份參與或者授權 呢個仲係我既國家咩?

說穿了 只不過係在中國的二等公民 同英美澳加一樣 以前受鬼佬氣 而家受大陸佬氣 國家? 深圳河以北就國家 香港唔係國家既一部分?

引用:
原帖由 newboy606 於 2020-7-1 11:33 AM 發表

立左法
依家佢話得就得
你覺得仲有屎比你食?
永遠都有利就有害
黑暴曱甴破壞香港,仲要拖七百萬人一起攬炒,只見其害不見其利,亞爺好波

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-7-1 05:27 AM 發表
【明報專訊】香港回歸23周年前1小時,即昨晚11時,特區政府把全國人大常委會剛通過的「港區國安法」刊憲,即時生效。國安法條例規管的4類罪行:分裂國家、顛覆國家政權、恐怖活動和勾結外國或境外勢力危害國家安全,罪行重大者均可處終身監禁。其中破壞特區政權機關場所及設施,使其無法正常運作納為「顛覆國家政權罪」;破壞交通工具、設施、電力設備等則屬「恐怖活動罪」。根據條例,「特區維護國家安全委員會」的決定不受 ...
班民主派咪借「一國兩制」借機畀班黃絲同暴徒攪到變「兩國兩制」。

引用:
原帖由 Visita 於 2020-7-1 12:48 PM 發表

簡單一點,你是否承認一個中國和現在的中國政權? 承認的話,那就是中央政府和地方政府的從屬關係,中國香港人除了要遵守中國香港特區的法律,身為中國人,亦要遵守憲法及國家法。匿在台灣省叛亂就可以一世無事? ...
一國之下 點解係從屬關係? 你都識講係「一國」 地方政府係二等公民? 我並冇宣揚咩港獨主義 分裂國家 同癲覆國家政權 但既然係一國 點解北京班人係大 香港人係細? 北京果班係中國人 香港果班係二等架?

咁仲講咩我是中國人? 但國家政策完全唔關我事 同舊時港督頒布法令咪一樣

引用:
犯民都弱L智
好地地點解要毀壞交通設施,引人憎恨政府??
做得出果班10個有10個都係班漢奸或者俾漢奸洗腦嘅傻仔

還我地鐵及又一城,支持警察開始拉人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]