• 瀏覽: 2,404
  • 回覆: 9
現在係時候對付藍絲,要接受資產國有化

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-7-11 03:37 PM 發表

黃人資產國有化了嗎?邊個?
香港人資產遲早國有化,現在好多港人先將資金逃走

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2020-7-11 04:18 PM 發表

香港人有多少資產?要國有化幾時輪到香港人,任正非、馬化騰、馬雲呢等巨摯還沒排到呢。
香港人太有錢啦,資產國有化,五毛共分享

資產國有化,向港人收資產稅,分境外境內資產,夠膽走就以後唔好返來,共產黨去到世界各落追討資產,走吧,祝你一路順風

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-11 11:20 PM 發表

係國內都無啦唔好又嚇人😰😰
國內已經叩留護照,限制資金出境,對香港將會一樣及更嚴厲,香港人太有錢,與五毛共分享

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-11 11:20 PM 發表

係國內都無啦唔好又嚇人😰😰
國內已經叩留護照,限制資金出境,有錢人被共產黨分身家,對香港將會一樣及更嚴厲,香港人太有錢,與五毛共分享

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 02:49 PM 發表

每年有超過一億人次到外地 旅行/升學/ 公幹, 點樣扣護照呀? 中國係一個外匯管制國家 所以有相應嘅措施係合理嘅
合理地適用在香港

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 02:55 PM 發表

香港係自由港點樣合適,你住係火星?因為台灣都有外匯限制,你無理由唔知😰😰
香港係中國香港,中國係一個外匯管制國家 所以有相應嘅措施係合理嘅

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 04:19 PM 發表

亂噏廿四😱😱
叫大家唔好買外弊,唔好開離岸戶囗,對香港有信心,唔好諗移民,資產留港儲備,與國家共渡時艱,多謝忠心愛國者

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 04:34 PM 發表

多謝你發言,讓網友知道什麼是無知🙏🙏
以前比人賣豬仔冇辦法,現在自己賣豬仔就無知,禍及父母,殃及子女,諗清楚啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]