• 瀏覽: 15,488
  • 回覆: 260
+20
引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-6-30 05:59 PM 發表
歐盟對港區國安法通過表示憤怒,但中國仍是良好商業夥伴
使L同佢做夥伴!

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-6-30 05:39 PM 發表

違反已在聯合國登記的 中英聯合聲明
去聯合國告中國丫嘛,記得求中國唔好一票否決

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-6-30 05:59 PM 發表
唔明,在不談政治的前題下,請問國安法對歐盟有乜影響呢,講嚟聽吓
乜L都冇

引用:
原帖由 lam4451 於 2020-6-30 06:16 PM 發表

我爸今年85歲,1957年偷度來港,全家就他受過共產黨的苦。到今天,全家最支持中共的就是他。
57年的共產黨和現今的係兩樣,人民比57年時的生活已好好多。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-6-30 06:18 PM 發表

重點是不平等條約...........在二戰結束之後........英國應該歸還土地比中國.....!!
卻英國沒有按國際法去做........不是中國用出兵威迫.........英國根本不想歸還土地....!!
原則上北京是同英國海盜交易........所以中國按條約執行已經比足面英國....!! ...
講得好!現今中國已比前強!

傷台算把啦,既事實了,跟住咪又係好朋友,外國政客最叻變面

白痴白皮豬搞能掂自己d肺炎先鳩吠吧

其實要罰唔係應該罰中國? 點解把口話幫香港, 但又走嚟制裁香港?

人哋立咩法關佢撚事咩

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-6-30 05:11 PM 發表
歐盟對中國通過港區國安法表示憤怒。 歐盟理事會主席米歇爾對北京的決定受到遺憾。 歐洲委員會負責人馮德萊恩說,歐盟正在與國際夥伴討論任何可能的應對措施。 蓬德萊恩說,將評估港區國安法,強調國安法對香港的司法制度造成重大的不利影響,香港居民應該受到充份法律保護。

香港要面對美、英、歐盟制裁了

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/153 ...
應對措施 ? 充份法律保護?

好簡單, 比780 萬香港人有EU 居留權
你歐盟做到嗎?

歐美反應咁大,證明左國安法是對的。

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-6-30 06:13 PM 發表

中方已單方面認為係過期文件, 所以無必要指出邊1條了
但外國話中國但係又講唔出違反邊一條嘛

白皮豬又自視過高

凡侵中華者。雖遠必誅。殺無赦。

即係歐洲要局住跟英美兄弟接收200萬港蝗,梗係憤怒鳥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]