• 瀏覽: 1,283
  • 回覆: 28
+10
朝鮮半島局勢緊張之際,3架美國太平洋空軍司令部的B52H遠程轟炸機參加印太地區多場軍事演習後,部署在阿拉斯加州的艾爾森空

朝鮮半島局勢緊張之際,3架美國太平洋空軍司令部的B52H遠程轟炸機參加印太地區多場軍事演習後,部署在阿拉斯加州的艾爾森空軍基地。韓聯社分析指,美軍此舉或暗示可在半島附近向北韓武力示威。

3架B52H於本月14日至21日期間參加多場演習,於21日在日本附近完成最後一場演習後,便部署在艾爾森空軍基地。這是B52H自2017年7月至8月參與「紅旗軍演」後,時隔3年部署該基地。B52H作戰半徑覆蓋東西伯利亞和日本附近海域,與洲際彈道導彈及戰略核潛艇為美軍三大核載具,最多可掛載31噸炸藥飛行超過6400公里。

此外,南韓國防實業廳向南韓航空宇宙產業公司採購20架TA50 Block2教練機,總值6883億韓圜(約44.51億港元),將於2024年服役,並取代KF16戰機。與舊款相比,新型TA50的轉向及夜間執行任務性能有改善。

川伯伯為咗選票用盡全力咯!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200630/bkn-20200630080049337-0630_00972_001.html

B52H??

連南海都冇資格入去玩,震阿水咩

中國連美國最強的反彈導薩德都隊冧咗,仲攞b52h出來獻世

https://youtu.be/32AWQG94Jec

震懾!
而家仲玩呢呢老土嘢。
不過咁,橋唔怕舊,最緊要受。大美國主義嘅美國人好受呢一套。

中國已做出用石墨烯科技完成的乙太網雷達,連隱形戰機都全被搜索晒出來

今次美國連b1b,b2a,b21都唔用,手日月

揾b52h這些相對低階嘢,又想昆邊個俾保護費?

北韓有中俄照住,b52h夠班嗎?

北韓本來好地地,與世無爭,你班粉腸係要日日喊打喊殺。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-6-30 12:06 PM 發表
B52 真係好犀利
年紀仲大過你父母

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-6-30 12:12 PM 發表
震懾!
而家仲玩呢呢老土嘢。
不過咁,橋唔怕舊,最緊要受。大美國主義嘅美國人好受呢一套。
根本,而家世界三大戰神,戰鬥力可說是比膊,美國要遠至萬里而來中俄面前玩嘢,相信已是補給力不足,最後是太遠了,心有餘力而不足了

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2020-6-30 12:20 PM 發表
去過北韓旅行的都多贊揚北韓民風純樸,真係唔明美國係要攪住人咁賤格!

已閱

老尾柯篤尿出黎嚇下肥仔金....笑死人咩

美國,而家輪到你死到臨頭,被世界聲討,好心就咪四維想發動戰爭來遮掩你的罪行咁無恥

https://youtu.be/pxe8zwp93mE

戇鳩 瓷器撼缸呀你覺得邊一個驚啲

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2020-6-30 12:20 PM 發表
北韓咁多年自成一角,不問世事,關佢老尾叉事咩........老尾係要撩交打,鬼唔望肥恩射個東風打晒D飛機落嚟!👀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]