• 瀏覽: 1,161
  • 回覆: 30
去年涉參與非法集結、正保釋候審的「香港獨立聯盟」召集人陳家駒,早前未有按時到警署報到,消息指他已棄保潛逃,目前可能正匿藏歐洲。陳家駒今日(28日)在Facebook發文,承認已離開香港,但聲稱「離開並不表示我已經放棄」,又稱不願意再見到香港的年青人受苦,呼籲他們在「英美公佈逃走方案時留有用之身離開」。

曱甴頭目都係無恥之人,自己松人,卻鼓勵其他人繼續犯法。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/491387/疑棄保潛逃-港獨聯陳家駒認已離港-籲青年留-有用之身-離開

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-6-30 09:19 AM 發表
去年涉參與非法集結、正保釋候審的「香港獨立聯盟」召集人陳家駒,早前未有按時到警署報到,消息指他已棄保潛逃,目前可能正匿藏歐洲。陳家駒今日(28日)在Facebook發文,承認已離開香港,但聲稱「離開並不表示我已經放棄」,又稱不願意再見到香港的年青人受苦,呼籲他們在「英美公佈逃走方案時留有用之身離開」。

https://cdn.hk01.com/media/images/4762914/org/3 ...
支持佢地留有用之身去晒台灣....
唔夠錢可以搵陳家駒協助..

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-6-30 09:23 AM 發表

支持佢地留有用之身去晒台灣....
唔夠錢可以搵陳家駒協助..
個個都去哂民主台灣,

㸃解無人去民主新架坡?

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2020-6-30 09:45 AM 發表

個個都去哂民主台灣,

㸃解無人去民主新架坡?
兒登仔話NEW+波係支那波,係獨裁政府...

留低你哋的人血,等佢翻來吃人血饅頭

呢條仆街冚家鏟,走得咁快。

佢叫這班人離開是好事的,小弟認為人一極端,不少都思維返不到轉頭,一係就自殺,不其然就更加極端,害人害己,離開香港遠走他國,又吾使對著香港政府及阿爺,香港的又吾使面對暴徒威脅,進一步的連累,可行解決辦法。

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2020-6-30 09:45 AM 發表

個個都去哂民主台灣,

㸃解無人去民主新架坡?
民主印度都無人去啦

正契弟

咁怕死?以前啲慷慨激昂呢?

淆底獸有七用咩

條pk走得快過保特。

引用:

個個都去哂民主台灣,

㸃解無人去民主新架坡?
呆灣仲有呆毒暫時支持佢哋生活費,去新加坡食屎咩。

「英美公佈逃走方案時留有用之身離開」。

國安法今日都全票通過,就快生效..
點解老英美仲未公佈逃走方案 ?

去幫手光復美國先啦,唔係美國佬邊得閒理你班曱甴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]