• 瀏覽: 1,494
  • 回覆: 18
對於中國嚟講,與印度交戰必然意味着嚟自美國嘅壓力將急劇增加,因為美國顯然將支持印度。對於印度嚟講,也存在唔少讓佢唔想開戰嘅因素。世人皆知中國嘅力量強於印度。

回覆 引用 TOP

美國挑動中印巴大戰 美國漁人之利
中印巴上合組織把美國恐怖分子連根拔起
美帝崩潰一帶一路成真

回覆 引用 TOP

老美絕招 你地自己人打自己人
以軍事角色 大陸同印度都係俄國d靚 最好你地打餐飽 我再執雞 !

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2020-6-30 09:39 AM 發表

以軍事角色 大陸同印度都係俄國d靚 最好你地打餐飽 我再執雞 !
傻仔,乜你仲以为中国是俄罗斯条靓?已经倒转啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2020-6-30 09:39 AM 發表

自中蘇戰爭之後, 中國幾時聽過蘇聯話? 更隨時準備打大仗. 蘇聯被瓦解成俄羅斯, 出於戰略需要, 才逐漸愈走愈近, 近10年要一致抗美, 更成"伙伴", 但中國何曾要對蘇聯言聽計從?

引用:

在米帝制裁之下, 冇TG輸血毛熊早就倒台

天命在華夏,中國必強盛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HEYAYA 於 30/6/2020 09:52 AM 發表

自中蘇戰爭之後, 中國幾時聽過蘇聯話? 更隨時準備打大仗. 蘇聯被瓦解成俄羅斯, 出於戰略需要, 才逐漸愈走愈近, 近10年要一致抗美, 更成"伙伴", 但中國何曾要對蘇聯言聽計從? ...
咁印度算唔算俄國d靚??

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2020-6-30 10:17 AM 發表

咁印度算唔算俄國d靚??
如果係靚, 大佬有時都會比D著數佢...

我唔覺俄國比D咩著數佢, 永遠只係搵佢笨, 一條世界性大水魚, 法美俄吹捧一下, 就飄飄然把鈔票奉上

太蠢太無戰鬥力, 俄羅斯話唔好影衰晒, 呢條靚唔收

引用:
原帖由 HEYAYA 於 30/6/2020 10:31 AM 發表

如果係靚, 大佬有時都會比D著數佢...

我唔覺俄國比D咩著數佢, 永遠只係佢笨, 一條世界性大水魚, 法美俄吹捧一下, 就飄飄然把鈔票奉上

太蠢太無戰鬥力, 俄羅斯話唔好影衰晒, 呢條靚唔收 ...
其實不要看錢看得太主要 雖然都好主要
但呂不韋就是呂不韋 嬴政就是嬴政
如果中印真的打起上來 世界上只有普京可以叫停老習和老莫
我猜特朗普沒這本事

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2020-6-30 10:42 AM 發表

我猜特朗普沒這本事 ...
586謀略高過大統領幾班, 一早睇穿米帝籠野, 唔會上佢當

天命在華夏,中國必強盛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2020-6-30 10:42 AM 發表

如果雙方勢均力敵嘅 俄國插手 就係一個下台階 但係而家強弱懸殊 中國一向一係唔打 一打就必定要你損傷 真係俄羅斯出聲中國就會收手 就唔係好可信呀

回覆 引用 TOP

引用:

小打有可能, 大打唔會啦, 印度會亡國架, 你以為印度政府同軍方高層唔知咩. 因為印度經濟差, 以及肺炎問題, 發動下小規模衝突轉移國民視線, 以及爭取選票.

你看中國取態也不想打.

但要提防柒朗普也玩呢招, 在中國南海及台灣製造一些小衝突. 昨天特登放美軍同台灣共同訓練既VIDEO也是想激大陸一下, 明踩上心口, 明眼人完全知佢地目的.  

柒朗普幾近下台, 中國會觀察拜登係咪想打仗, 但傳統上民主黨人比較反戰, 共和黨背後好多大軍火商支持, 所以很好戰. 這唔代表民主黨會對中國好D, 只係熱戰機會細D.

回覆 引用 TOP

美國√印度放出糖衣炮彈,印度接過糖衣炮彈,將糖吃掉,炮彈不要。

回覆 引用 TOP

中囯人有個字叫(忍),有乜計!

回覆 引用 TOP

教訓一下老莫也不是壞事,又可以乘勢收回藏南及解放錫金,南亞從始太平,一擧三得!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]