• 瀏覽: 3,220
  • 回覆: 68
+2
美國商務部宣布,撤銷香港的特殊地位,暫停對香港執行優惠待遇的法規,包括出口許可豁免,並正就進一步消除差別待遇進行評估。商務部長羅斯發聲明指,北京在香港實施國家安全立法,令美國技術被轉到解放軍或國家安全部的風險增加,同時損害香港的自治,美方拒絕接受這些風險,敦促北京立即改弦易轍,兌現對港人及世界的承諾。

侵侵為求連任損人不利己,加速美國帝國崩潰!

新聞來源連結:
https://share.881903.com/?news_id=1324571&category_id=367

點解唔係停止係暫停, 係咪想彈弓手

都是不痛不癢的,雷聲大雨點小。黃絲要失望了

引用:
原帖由 kangzhenkun 於 2020-6-30 09:04 AM 發表
黃豬瘋又多條罪証

visa 免簽都冇

真係唔知有咩咁特殊 lor

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-6-30 09:03 AM 發表
傻侵話可能朱
到時新老闆唔係咁諗, 咪炒9

停止優惠待遇,那又如何呢?
香港人到時就會入少 d 美國貨,美、港的經濟順差將變為經濟逆差了!

好驚呀! 咁會點架??

繼續港版國安法 繼續兌現一國兩制 高度自治承諾...😚

限制及徹查香港美領館不正常人員規模及對在港美資企業施加對等限制

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-6-30 09:03 AM 發表
佢自己根本未能完全預知取消香港特殊地位對美國有多大影響,若到時美國商家強烈反對或嚴重打擊美國經濟,佢又可以恢復法規,出爾反爾見怪不怪!

唔通國安法喺暫時性,所以暫時取消香港特殊地位.
老美黔驢之技.比老虎睇穿晒.

引用:
原帖由 kangzhenkun 於 2020-6-30 09:04 AM 發表
嗰邊廂X登仔正在圍爐慶祝,對美國高歌頌德,但剛剛股市開市,股票仲升左百幾點,港交所$321,騰迅$488,班曱甴唔知有乜感受!

引用:
原帖由 客觀港人 於 2020-6-30 09:29 發表

嗰邊廂X登仔正在圍爐慶祝,對美國高歌頌德,但剛剛股市開市,股票仲升左百幾點,港交所$321,騰迅$488,班曱甴唔知有乜感受!
這群人活在自己創造的世界裡,在他們的眼裡中國經濟崩潰、三峽大壩快倒塌、新冠死亡幾百萬、全世界都會因為國安法對中國進行制裁...

嘩,玩到咁大呀, 咁我哋咪好驚.....
根本老尾已經技窮, 老尾帝國崩潰係必然的事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]