• 瀏覽: 27,006
  • 回覆: 219
  • 追帖: 1
+2
「議員」依個名詞太勁啦,應該改為「文員、辦事員」等,咪以為自己揸果支係令箭,其實係雞毛咋

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-6-30 08:00 AM 發表

火炭山尾街及沙田正街,違拍都係極之嚴重。
尤其沙田正街,講到明會即抄而不會給予警告,但警察每日都只開咪軀趕。警車一離開,真係唔使3分鐘,又停滿車😒

沒有阻嚇力嘅行動,不如唔好做啦。😡 ...
經濟咁差,  應該批泊車牌比鋪頭,  香港停車場太缺,  好難做生意

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-6-30 08:13 AM 發表

違泊擺明就錯,黃又好藍又好,錯就應該罰。咁樣先係一個自由,互相尊重,公平嘅法治社會
你錯喇!香港已經淪為黃色都市,黃絲口中嘅自由係佢哋專利藍絲冇份,藍絲只要發表唔同意見就會被私了甚至淋電油放火燒人。所謂嘅公平法治社會就由班黃狗官將犯法嘅黃絲暴徒逐一放生

所以話,這班區已完質素之低,足多年的表表者。

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-6-30 07:47 AM 發表
笨人出手!
咁多黃圈手足都唔用,真係枉收幾皮每個月啦!
佢自已咪手足囉,今次私了佢忘記帶頭套帶口罩同著黑衫~

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2020-6-30 07:42 AM 發表
如果所寫屬實,那政府有很大責任
對,政府要負責,因為大部分的警力都用哂去捉曱甴,所以警方要快點招聘大量人手去處理其他事務。。。

引用:
原帖由 ifung5 於 2020-6-30 08:38 發表
「議員」依個名詞太勁啦,應該改為「文員、辦事員」等,咪以為自己揸果支係令箭,其實係雞毛咋
直情係「地區性保安員」!

大把鋪頭長期霸佔對出車位, 呢個問題好耐啦, 我覺得係因為唔係黃店所以攪人地, 如果係黃店D人就覺天經地義

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-6-30 07:58 AM 發表

政府要搞『國安法』777話之你打到死
你錯啦!係絕大部份香港人希望有國安法!

二百萬白痴香港人既選擇

人地做正當生意,關你撚事咩!柒頭

黃屍報警?!

陣間又話係差館入面被鬼強姦

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-6-30 07:47 AM 發表
笨人出手!
咁多黃圈手足都唔用,真係枉收幾皮每個月啦!
選舉前夕+財源不再, 當然要親自落場啦!

有事就報警 冇事就黑警

實情週處都係,粉嶺聯昌街投注站成條街錶位,全部店舖佔用,由朝到晚唔入錶,曾報警,差人來到由街頭涼茶舖老闆負責入錶。庫務處唔會覺得奇怪咩,這條街錶位收入低得出奇,長年累月冇人理,差人隻眼開隻眼閉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]