• 瀏覽: 2,943
  • 回覆: 19
+2

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200630/bkn-20200630043910263-0630_00822_001.html

美國對香港的制裁愈來愈多了,先有官員申請入境美國簽證受限制,現在則停止向香港出口國防設備。不過,我有些奇怪,香港有多少武器,必須由美國進口呢?

拉倒吧!國防設備不是只有你們能造!

國防(級)設備香港應該都唔會買好多吧?不如唔好賣警隊裝備?

咁咪同其他國家買囉,大陸都應該會有製造。咁實際上,美國係制裁自己嘅公司咋喎。

不如連 iPhone 同 Windows 都唔賣嚟香港啦,否則無乜效果咋喎。

有什麼"國防"設備輸出香港? F35? 愛國者? 超級電腦?

即使是"國防級"設備, 以往都管控嚴格唔比上大陸的, 得啖笑.

仲有D咩野快D洗出泥啦, D黃屍快要冚家剷啦

好驚啊,美國唔嚮香港出口航母啦。

警隊係時候換槍, HK SIG Glcok... 通通要換了. 出標時睇吓有咩國家應標就知老美仲有多少影響力. 當然, 最後都係用國貨最安全.

需要進口嘅多咗,比如:口罩、呼吸機,畀你斷咗你你就完了。

引用:
原帖由 bondinhk 於 2020-6-30 12:03 PM 發表
警隊係時候換槍, HK SIG Glcok... 通通要換了. 出標時睇吓有咩國家應標就知老美仲有多少影響力. 當然, 最後都係用國貨最安全.
馬上換呢支

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-6-30 05:59 AM 發表
? ...
PK啦!
咁香港咪唔可以入口美軍坦克車、核子彈、武裝直升機、F35
咁我地點滅黃蟲曱甴黑暴
嘻嘻

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2020-6-30 12:25 PM 發表

馬上換呢支
警用太勁了, 一槍打穿幾隻再誤傷記者就唔好啦!

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2020-6-30 12:25 PM 發表

馬上換呢支
5.8口徑啲05式突擊步槍,警用太唔合適,100M射穿6mm鋼板太勁啦,容易造成誤傷。國産大把9mm口徑槍械揀。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-6-30 05:59 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200630/bkn-20200630043910263-0630_00822_001.html

美國對香港的制裁愈來愈多了,先有官員申請入境美國簽證受限制,現在則停止向香港出口國防設備。不過,我有些奇怪,香港有多少武器,必須由美國進口呢? ...
有冇師兄可以以比個回歸後已經從美國合法入口的清單?

唔知當年新加坡非法轉口㗎裝甲車算唔算係坦克
定係年初搜到嗰啲非法塑膠炸藥源材料

真係唔知有乜人會入咗坦克零件。

記得之前已經禁咗入口防暴裝備,所以嗰D唔算。

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-6-30 04:15 PM 發表

5.8口徑啲05式突擊步槍,警用太唔合適,100M射穿6mm鋼板太勁啦,容易造成誤傷。國産大把9mm口徑槍械揀。
係去年國慶閱兵新步槍,應該不是05式

警方都有AR15, 換呢枝

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-6-30 04:29 PM 發表

有冇師兄可以以比個回歸後已經從美國合法入口的清單?

唔知當年新加坡非法轉口㗎裝甲車算唔算係坦克
定係年初搜到嗰啲非法塑膠炸藥源材料

真係唔知有乜人會入咗坦克零件。

記得之前已經禁咗入口防暴裝備,所以嗰D唔算。 ...
舉手舉腳支持美國對香港停止出口這些軍事物品

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]