• 瀏覽: 41,826
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
「港版國安法」立法在即之際,美國國務卿蓬佩奧周一(29日)在Twitter發文,指美國將停止向香港出口,由美國國務院「政

嘩,好驚呀,你老美臭 !

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200630/bkn-20200630043910263-0630_00822_001.html

熱賣及精選
嘩,好L驚呀!挑,咁 iPhone 仲賣唔賣呀?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-6-30 05:53 AM 發表

出口過乜嘢國防設備????

CIA 長期出口㗎

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2020-6-30 05:52 AM 發表

80% 坦克零件。
香港坦克車係解放軍㗎,使乜佢出口呀?香港政府自己唔使買㗎 !

引用:
原帖由 台風變態的樓盤 於 2020-6-30 06:07 AM 發表

乜撚野國防設備咁撚巴閉呀?愛狗者導彈呀?美狗都昂柒九嘅,都唔撚明,香港全世界 d 野都用,係唔用大陸野
駐港部隊所以裝備都係國產,而家連警察防暴裝備都係國產,你想講咩?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-6-30 06:47 AM 發表

只係頭盤,陸續有來,保證你飽哂!

The United States is reviewing other authorities and will take additional measures to reflect the reality on the ground in Hong Kong." ...
其實你講咩都無用,我地唔撚驚㗎,有呀爺照着,你老美D臭貨留番自己用啦!

乜撚嘢頭盤尾盤,搞掂你自己嘅疫情先啦,肺炎第一大國,捱得過都五癆七傷啦,有命唔亡國先講嘢啦!

頭盤?

引用:
原帖由 ullu 於 2020-6-30 06:56 AM 發表

咁大件事?我睇開American AV關吾關事嫁
緊關事啦,你打飛機緊係國防設備啦!

引用:
原帖由 daiichi 於 2020-6-30 03:39 PM 發表

做個比方,少林寺制裁峨嵋寺,禁止出口豬肉牛肉俾比峨嵋,揭後語:「你好多嘢出口咩?」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]