• 瀏覽: 43,335
  • 回覆: 676
  • 追帖: 1
+6
肥奧都冇撚用既

引用:
原帖由 全宇宙 於 2020-7-1 01:31 AM 發表

喺國際社會上用醫療做制裁手段?
犯衆憎呀
中國幫緊美國生產緊80%抗生素同止痛藥呀
全球最大學名藥出口國的印度
有多達 70% 的製藥原料都得從中國進口
中國都講明唔會搞依啲不道德反制裁呀
重以為自己好醒
連最基本嘅道德都冇 ...
古巴屬於恐怖主義式制裁跟香港不同

加密技術與導航科技屬國防,但亦能擴泛用在金融系統與醫療上,呢D高科技係美國領先歐洲好多是事實

其實美國不算制裁香港,只是取消原本香港有而深圳東莞珠海沒有的待遇,不輸出高科技與人道無關

深圳東莞珠海可以買到的設備,以後香港仍然可以買到,明白嘅就會明,唔明嘅講多都嘥氣

引用:
原帖由 betking 於 2020-7-1 02:16 AM 發表

古巴屬於恐怖主義式制裁跟香港不同

加密技術與導航科技屬國防,但亦能擴泛用在金融系統與醫療上,呢D高科技係美國領先歐洲好多是事實

其實美國不算制裁香港,只是取消原本香港有而深圳東莞珠海沒有的待遇,不輸出高科技與人道無關

深圳東莞珠海可以買到的設備,以後香港仍然可以買到,明白嘅就會明,唔明嘅講多都嘥氣 ...
寫信去白宮啦
重喺到鳩噏
睇吓你會唔會成為第一個因國安法判刑呀
咁撚勁就唔使用消毒劑醫肺炎啦
醫療好撚先進好撚叻
叻撚到全球感染率最高死最多人
重撚廢過古巴
講就天下無敵

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 betking 於 2020-7-1 02:51 AM 發表

你呢D揾古巴同香港比嘅豬閪,再投胎多一百次都唔會明白香港嘅國際定位

蠢, 現今科技仲係冇得醫

你是天生注定了必須被保護和包容的
夏蟲不可以與冰。對佢哋呢類人,你唔理佢就得,佢自己同自己噏咪當睇戲囉。

挑,咪唔好L賣囉, 香港又唔會同美國買飛機大炮嘅

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 betking 於 2020-7-1 02:51 AM 發表

你呢D揾古巴同香港比嘅豬閪,再投胎多一百次都唔會明白香港嘅國際定位

蠢, 現今科技仲係冇得醫

你是天生注定了必須被保護和包容的
dllm言之無物無限loop廢話

其實係未應該香港制裁美國? 每年賺走幾千億順差唔洗罰?咁對大陸未好唔公平?

希望中央停止向美國出口口罩

唔出口暴徒訓練班,就真係要多謝,重有唔出口黑金,香港黑暴全部收工,都算支持國安法

又如何!

收唔收曱甴(手足)呀,派軍機嚟接啦,送晒去阿富汗服役兩年踩地雷,

屌,夠膽就唔俾可口可樂同百事入香港。

引用:
原帖由 wkon99 於 2020-6-30 12:24 PM 發表

師兄講得冇錯,香港真係用唔到好多,但你知唔知每月有幾多電腦用嘅CPU由香港賣上大陸?我做運輸就係幫哩d電腦零件貿易公司,提貨同送貨,每月差唔多成千萬美金貨上大陸架 ...
吹大啲啦, cpu中國組裝成品.要運嚟香港再運回大陸?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]