• 瀏覽: 42,968
  • 回覆: 168
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-6-29 07:52 PM 發表
去年7月21日元朗站白衣人襲擊事件後,翌日立法會議員何君堯位於荃灣的議員辦事處遭人大肆破壞,19歲男學生今在沙田法院承認一項刑事毀壞罪,另願......

當我閱讀到被告人在警署認罪證供其中一句:嗰日喺荃灣何君堯辦事處,我都係一時貪玩整爛佢對玻璃門」。我立即笑不攏咀,不知諸位可有同感?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/n ...
相信又係優秀智障既細路

區區五萬實不足以補償經濟損失,辦事處受破壞而不能履行職責又點計?
這些人的打砸燒,亦會令到商家開鋪的保險成本增加,營商環境受損。
不重判這些黑暴不能令香港重回安定。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-6-29 07:54 PM 發表
咁貪玩,一定要入去玩餐飽
因為他是優秀的貪玩年輕人,所以? 唔使負上責任?  優秀喎! 大曬啦!

點解貪玩唔除褲玩周周呢?

何生可以民事訴訟,要求男生再賠
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-6-29 07:52 PM 發表
去年7月21日元朗站白衣人襲擊事件後,翌日立法會議員何君堯位於荃灣的議員辦事處遭人大肆破壞,19歲男學生今在沙田法院承認一項刑事毀壞罪,另願......

當我閱讀到被告人在警署認罪證供其中一句:嗰日喺荃灣何君堯辦事處,我都係一時貪玩整爛佢對玻璃門」。我立即笑不攏咀,不知諸位可有同感?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/n ...

叫大德梁行計算潛在損失 判得5萬如吾夠賠 由法官人工及資產代當事人 賠償

不判監難以收阻嚇之效!另受害人可民事索償,告到佢破產!

同自己老……母……屌……西都好好玩架

無保險可買,即係無得續租
引用:
原帖由 雷霆曙光 於 2020-6-29 08:13 PM 發表
無保險公司做,潛在損失可以係天文數字,賠一億啦

又是這辯護理由

入去坐, 比d大佬小屎忽.
個d大佬都係一時貪玩之嘛.
你入到去, 我地一樣會一時貪玩咁出撚盡力照顧你屋企人.
放心入去玩啦

又有曱甴棄保潛逃,依家個保釋安排係咪好有問題,接二連三,法庭完全冇檢討。

咁嚴重罪行只係罰款五萬蚊重唔駛入去坐,太輕了吧

引用:
原帖由 樹下靚雞翼 於 2020-6-29 08:58 PM 發表
叫大德梁行計算潛在損失 判得5萬如吾夠賠 由法官人工及資產代當事人 賠償
嗰一級法庭最高賠償額係5萬。何律師唔會就咁算數。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]