• 瀏覽: 63,931
  • 回覆: 404
+19
警察拉人,法官放人,
拉錯米放人,你想點?
美國警察放兩鎗或推倒算?
暴動期間,老人小朋友不要除街走
老何你無經歴過67暴動?

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-6-29 04:31 PM 發表
甘多人路過都無事
有 d 人仲放行

其實,唔系甘樣噶話,等陣果個阿伯又卑黑暴話系元朗鄉黑點算。

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2020-6-29 04:21 PM 發表
港版國安法最快明日在北京通過,網民爭取最後反抗機會,在昨日發起「6.28靜默遊行」,由佐敦遊行至旺角,但和平遊行再遭警方打壓,警員辱罵市民「儍仔」、「弱智」,又肆意噴胡椒噴霧,更以涉嫌非法集結濫捕市民,整日行動至少拘捕53人,原來86歲前香港足球明星梁貴剛亦慘遭警方濫捕,被帶...

https://hk.appledaily.com/resizer/oOOLmaf7AU-lMxp7D1_xeq_ ...
樓主~做多兩日曱甴文宣好嘞,有追溯期就唔包🤭

OK喎,

警察執法一視同仁,
唔理你13歲定83歲.
個個都話自己咁啱路過,
一係就話係街坊.

總之你喺禁區範圍出現就拉,
查過証實你冇事就放你走.

冇標準一啲放,一啲拉先叫亂執法啊, 何老鑑.

冇曱甴搞事,差佬好得閒拉人,而且老何都唔喺現場, 鬼知當中發生過乜嘢事,你等當事人出嚟講啦,比人拉果個唔出聲, 隔九條街果個喺度猜測有乜用?

又話唔評論咁多,講到無計傾,有事唔好找警察

86歲都唔化,仲走去遊行搞事。真係“老而不死,是為賊”!

86歲就入棺材,仲做曱甴?

我都係阿伯,啲警察對我好好無咩呀!如你被殺搜查甚至被驅補就一定有些問題既。

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2020-6-29 04:21 PM 發表
港版國安法最快明日在北京通過,網民爭取最後反抗機會,在昨日發起「6.28靜默遊行」,由佐敦遊行至旺角,但和平遊行再遭警方打壓,警員辱罵市民「儍仔」、「弱智」,又肆意噴胡椒噴霧,更以涉嫌非法集結濫捕市民,整日行動至少拘捕53人,原來86歲前香港足球明星梁貴剛亦慘遭警方濫捕,被帶...

https://hk.appledaily.com/resizer/oOOLmaf7AU-lMxp7D1_xeq_ ...
"更以涉嫌非法集結濫捕市民,整日行動至少拘捕53人,原來86歲前香港足球明星梁貴剛亦慘遭警方濫捕,被帶返紅磡警署扣留8、9小時。"

全日拉左53人。
咁昨日係街既有幾多人?如果條街得63人,你拉左53,大機會濫捕。
如果條街成一千幾百人,你拉左53人,濫捕機會就好細。

引用:

又係垃圾毒果,一啲新意都冇

壞人變老了

引用:
原帖由 TTKKJJAA 於 2020-6-29 04:33 PM 發表

禁區線內捉人 不等於 周圍逮捕市民  

我都路過,又唔見我俾人捉?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]