• 瀏覽: 63,959
  • 回覆: 404
+19
引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2020-6-29 04:36 PM 發表
尋日所謂遊行係無不反對通知書
參與者都有機會被捕/告
而下午3點左右已經出晒新聞
佢朋友唔會到4點都唔知卦?
就當唔知,去到旺角見到咁亂都問吓咩事啦

宜家唔少人見到警方執法都扮晒大支嘢指指點點
以為自己巴屎閉
呀sir叫都唔肯走
唔拉呢D人拉邊D
電視/網上見得太多 ...
以前八掛在旁看係無事,現在黑暴、甲由會混在人群中扮路人,隨時助戰、圍警,所以在旁看或走過都危險!
濫捕其實就是破解黑暴玩遊擊的後果!

我噚日都經過旺角,見到警察封路,我上前問阿sir邊度可以行到,又唔見鬧我?仲好有禮貌答我添。

都唔知乜嘢世界,咁老都去湊埋熱閙一份😩

黃人

證明警察查案係公正,只要證明你唔係非法集結,只係路過,自然放人..

要怪係一班犯法者...

就好似有人偷電,你都要交左電費單先,查清楚唔關你事就會退款...

要鬧就鬧班死曱甴, 曱甴唔出來搞事, 根本唔會有事發生
賤曱甴早日坐監, 大家咪太平囉

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2020-6-29 04:21 PM 發表
港版國安法最快明日在北京通過,網民爭取最後反抗機會,在昨日發起「6.28靜默遊行」,由佐敦遊行至旺角,但和平遊行再遭警方打壓,警員辱罵市民「儍仔」、「弱智」,又肆意噴胡椒噴霧,更以涉嫌非法集結濫捕市民,整日行動至少拘捕53人,原來86歲前香港足球明星梁貴剛亦慘遭警方濫捕,被帶...

https://hk.appledaily.com/resizer/oOOLmaf7AU-lMxp7D1_xeq_ ...
要怪就怪班仆街出黎搞事 曱甴正仆街

睇標題就知又係毒果囉

有殺錯無放過

肯定有份嗌光復香港,先會比警察捉

我見大把行人響警察面前掂行掂過,警察望都冇望佢地

仲唔認身有屎?

要怪就怪攪事果班人。

警察舉旗都舉到手軟啦 做左就認 唔好咁屎忽鬼

我行過旺角都冇拉我

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2020-6-29 04:21 PM 發表
港版國安法最快明日在北京通過,網民爭取最後反抗機會,在昨日發起「6.28靜默遊行」,由佐敦遊行至旺角,但和平遊行再遭警方打壓,警員辱罵市民「儍仔」、「弱智」,又肆意噴胡椒噴霧,更以涉嫌非法集結濫捕市民,整日行動至少拘捕53人,原來86歲前香港足球明星梁貴剛亦慘遭警方濫捕,被帶...

https://hk.appledaily.com/resizer/oOOLmaf7AU-lMxp7D1_xeq_ ...
又邊個話自己吾係街坊,如果明知有人攪野都吾識走喱啲米自己戇鳩囉怪得班誰😆

又扮路過

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]