• 瀏覽: 26,483
  • 回覆: 403
  • 追帖: 1
本主題由 motivation 於 2020-6-29 05:49 PM 移動
昨天睇live, 依個白頭佬企正警方封鎖線前狂小警察,有一個白衫警同佢鬧咗一段時間,係咁叫佢走,之後乜再影了,所以不知原來拉咗。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老納 於 2020-6-29 04:28 PM 發表

要怪就怪班曱甴搞事,殃及池魚!
x 2

企喺曱甴堆、 邊度有好結果㗎?

被人連累,怪得誰?

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2020-6-29 04:21 PM 發表

港版國安法最快明日在北京通過,網民爭取最後反抗機會,在昨日發起「6.28靜默遊行」,由佐敦遊行至旺角,但和平遊行再遭警方打壓,警員辱罵市民「儍仔」、「弱智」,又肆意噴胡椒噴霧,更以涉嫌非法集結濫捕市民,整日行動至少拘捕53人,原來86歲前香港足球明星梁貴剛亦慘遭警方濫捕,被帶...
https://hk.appledaily.com/resizer/oOOLmaf7AU-lMxp7D1_xeq_ ...
香港已經變差,政棍黑暴亂港,周圍私了市民
國安法實施之後,香港人見到黑暴不需要鞠躬下跪,
泛暴一早已經『賣冰』走佬,遲下可能強搶天使,打劫金舖!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火燎森 於 2020-6-29 09:02 PM 發表

80歲仲識扯旗?
話明社會廢佬..好嘢唔知,,衰嘢叻過你...我D 犀利士 都係廢佬代買,,佢識药房平D,,,我食5g...佢條仆街有親天使閪仔P...佢老尾,,食-30g一炮过果隻...打孖呀...绝代廢佬吾要命...黑暴中期,,銀髮之星,,孽得閑 咪又死出黎,,咪睇佢蒙囗蒙面,,大會同佢安排,,質咗幾餐年青力壯...收咗經廿幾年,仲有幾隻 勇 餵下算幸福...

即係有條L樣週圍放火你唔DIU佢,反而DIU救火時淋濕你間屋!

回覆 引用 TOP

犯法就係犯法  除非你係警察

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大大力魚 於 2020-6-29 09:30 PM 發表

x 2

企喺曱甴堆、 邊度有好結果㗎?
我記得上年平安夜當晚我在尖沙咀The one睇戲後,開場前一切正常,但完場之後發現The One附近已經淪陷,被曱甴佔領,尖沙咀站已經封閉,本來想行去佐敦方向,但有大批防暴警察佈防在尖沙咀警署一帶,最後我向尖東方向離開,再到紅磡火車站乘的士直接回家,其實要安全離開,一定有方法!但如果你要挑戰防暴警察的防線,抱着自己不是搞事就必然能夠通過的心態,以為防暴警察會讓你通過,那就太幼稚了!

回覆 引用 TOP

又幫人洗白

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 degussa 於 2020-6-29 04:30 PM 發表

86歲重去遊行,現在每次遊行都很容易攪事,咁大年紀,隨時都走不動,出了事又賴政府警察。
老人家常言:眾事莫理,眾碇莫企。

回覆 引用 TOP

做咗唔敢認,我就唔相信是路過

回覆 引用 TOP

等於打八號風球仲走去滑浪浸L瓜,真係自已攞嚟賤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2020-6-29 09:35 PM 發表

話明社會廢佬..好嘢唔知,,衰嘢叻過你...我D 犀利士 都係廢佬代買,,佢識药房平D,,,我食5g...佢條仆街有親天使閪仔P...佢老尾,,食-30g一炮过果隻...打孖呀...绝代廢佬吾要命...黑暴中期,,銀髮之星,,孽得閑 咪又死出黎,,咪睇佢蒙囗蒙面,,大會同佢安排,,質咗幾餐年青力壯...收咗經廿幾年,仲有幾隻 勇 餵下算幸福... ...
一炮過隊30G咁堅?
係咪食得少冇效?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2020-6-29 07:16 PM 發表

香港警方絕對比足時間佢地散,唔散比人拉係抵死架
早兩禮拜黑衣人係旺角搞,我正好係沙×王食野,食完落樓先發現成街妓者同防暴,我都係照店行店過去搭的士,無任何警察留難我地,我有留意警察的判斷不是所有現埸的人都查,你停留係現埸,肯定你至少有參与的意欲!所以他絕不會是路過!

廢老IT狗...

國安一立,即拉你依隻傻閪曱甴打把

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右