• 瀏覽: 956
  • 回覆: 16
港區國安法預料將於在未來三天的全國人大常委會中審議通過,早前據報已棄保潛逃的香港獨立聯盟召集人...

陳家駒被捕後,曾分別前往台灣及日本參與活動,至本年1 月仍有在港參與遊行,至 6 月初曾傳出潛逃的消息。另外,本土民主前線前成員黃台仰、李東昇等亦已離港逃往德國。

呢班義屎講到天下無敵香港毒立由這班人拿個大聲公一有錢出糧就天天在商場叫喊毒立出事就逃亡先你班白痴就跟泛民去叫喊...

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/被指棄保潛逃-港獨聯陳家駒-離開不表示已放棄-籲年輕人留有用之身-勿忘獨立夢想/

係9官唔批禁離港申請........

條9官係咪要負責

恭喜你
holland 賣 seafood
人生更精彩  

哩d咪『叫人衝,自己鬆』

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-6-29 08:49 AM 發表
係9官唔批禁離港申請........

條9官係咪要負責
可能特登放啲畜牲走~
等外國養~

案件重溫:
30年前北京出現一班學生希望改變當時中國嘅一D腐敗情況
當中部份領袖更表現出不惜洒熱血去爭取
事後部份領袖逃亡海外
事隔多年後, 佢地有無做過D咩呢?

30年前件事同香港現時差異之處
相似:
一班人被一部份人鼓吹去表達意見/抗爭
部份被鼓吹嘅人負上法律責任
部份帶頭人走佬

不同:
當年學運係要求改變腐敗情況, 目的本身無錯, 只係執行手法有問題, 貪勝不知輸
香港去年嘅社會運動本質係分化社會, 製造矛盾, 後期仲演變為港獨
當年學運參與者主要針對執政者/軍方
香港嘅所謂義士, 除咗政府/警方之外, 連持不同意見嘅平民都唔放過

有D香港人成日以為自己比大陸優勝
其實只係坐井觀天, 夜郎自大

要留下有用之身,移民台灣,宣告獨立!

引用:
原帖由 top11 於 2020-6-29 09:12 AM 發表

可能特登放啲畜牲走~
等外國養~
外國會養佢 ?
佢係乜水啊 ?

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-6-29 09:23 AM 發表
要留下有用之身,移民台灣,宣告獨立!
下半身 ?

努力呀手足們, 我精神上支持你地, 獨立成功我就返到黎同手足們重建香港

逃亡海外班曱甴:手足們衝呀,如果係平行世界獨立左既話我就會返黎摘瓜做領袖架啦,唔好令我失望

引用:
原帖由 mandy_lai84 於 2020-6-29 09:31 AM 發表
努力呀手足們, 我精神上支持你地, 獨立成功我就返到黎同手足們重建香港
係返黎帶領佢地重建香港呀正所謂蛇無頭而不行

陳家駒自己帶著所有捐款走佬,去美國享受人生,叫勇武曱甴仆街死。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]