• 瀏覽: 5,296
  • 回覆: 88
+4
一批身穿白衣的人士在朗屏西鐵站外擺設街站,並打算收集支持港區國安法市民的簽名。現場晚上一度發生衝突,一批警員目前在場戒備。

據了解,該批身穿白衣的人士下午在朗屏西鐵站聚集後,其後在B出口的天橋擺設街站,打算收集支持港區國安法市民的簽名。其後,有白衣人與在場市民發生爭執,並有肢體衝突。同時,前學民思潮發言人黃子悅亦在場擺設反對立法的街站。其團隊義工攝影師上前拍攝時,被人襲擊。一批軍裝警員其後接報到場,並在場拉起封鎖線。多部警車亦在場戒備。直到晚上,部分白衣人仍然在場。直到晚上8時許,警員陸續離開。
據現場消息指,一名女子帶同兒子經過支持港區國安法的街站時,因寫下侮辱字眼,被白衣人包圍及毆打,其兒子亦被打傷眼角。另外,亦有白衣人在場拍打記者鐘頭。其後,有市民到場,要求白衣人離開。警方其後接報到場,並在場截查部分人。事發後,區議員張智陽以及立法會議員鄺俊宇亦有到場了解情況。而遇襲的男童則在父母陪同下,登上警車離開,並送往醫院治理。
黃子悅晚上近8時在網上發文指,其街站有兩人遇襲。她又指,根據事發當時的影片,其團隊的攝影師只是拍攝當時情況,卻遭白衣人包圍,暴力推撞並以反手鎖住他。該名攝影師決定不報警。另一名公民記者亦遇襲,正在警局落口供。

抵撚死, 應該打撚到條八婆爆肛.
唔同政見的人各自擺街站收集簽名, 你唔同意就惦行惦過, 冇人逼你簽名, 吊你老母你條八婆拖住個仔去踩場, 在簽名格內寫侮辱性字句, 根本就係挑機, 當場打撚死你都得.  

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1306526/即時-港聞-國安法-朗屏站外爆街站衝突-男童被打傷送院

反國安法嘅都係恐怖份子,市民以武制暴無問題。

引用:
一名女子帶同兒子經過支持港區國安法的街站時,因寫下侮辱字眼,被白衣人包圍及毆打,其兒子亦被打傷眼角。
原來又係曱甴挑機失敗,仲要報警,報俾佢地最憎既警察知

[其後,有市民到場,要求白衣人離開。警方其後接報到場,並在場截查部分人。]

現場係公眾地方, 乜撚嘢市民咁撚巴閉, 可以叫人離開???

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-6-28 09:53 PM 發表
一批身穿白衣的人士在朗屏西鐵站外擺設街站,並打算收集支持港區國安法市民的簽名。現場晚上一度發生衝突,一批警員目前在場戒備。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/dcd846483f0164cb3802896e82b45752/stheadline/inewsmedia/20200628/_2020062821352972060.jp ...
打人唔啱, 其實各有各做走去人地寫擺明挑人, 何苦, 支持政府既人去泛民話佢地暴徒又會點呢?? 本來可以無交集, 我就各打50大板打人唔啱要拉, 被打既我又話底死

反得既大部分系黃人。但又上警車送院。何必啦

個女人自己衰ON9, 點解要害埋個仔畀人打???
打得佢個仔, 一定都係生得牛龜咁大隻.

曱甴母害死自己個仔

引用:
原帖由 dogdogk 於 2020-6-28 10:02 PM 發表

打人唔啱, 其實各有各做走去人地寫擺明挑人, 何苦, 支持政府既人去泛民話佢地暴徒又會點呢?? 本來可以無交集, 我就各打50大板打人唔啱要拉, 被打既我又話底死 ...
擺街站各有各做, 唔想簽名就直行直過, 依家香港呢個時勢, 去到唔同政見的街站挑機玩嘢, 一定畀人打到爆肛, 依家人人戴口罩, 畀人打到頭破血流都搵唔到打手.

老母唔識教,白衣義士幫你教

先撩者賤

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-6-28 10:05 PM 發表
又係元朗 襲擊兒童實列為恐怖分子
係咩?我唔多覺囉
如果唔係老屈咪等上庭判囉
好似啲仆街黃屍黑暴個個走佬咁縮骨賤格咩

咦!照你說法,同一道理
之前咁啲仆街黃屍黑暴私了人
打到人爆晒缸
你一定舉晒手贊成係恐怖襲擊喇
咁算唔算係曲線割蓆啲手足指控佢地係恐怖份子?

我更加想等國安法
睇下可唔可以鏟除埋啲匿係電腦後面啲仆街文宣
我拭目以待呀
有啲好有潛質犯煽動同分裂個啲POST我已經CAP緊
睇下第時國安法有冇用先

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]