• 瀏覽: 45,508
  • 回覆: 329
  • 追帖: 4
+21
退席潮大爆,未立法已爆出條文,驚人一早定後路了

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-6-28 07:33 PM 發表
全國人大常委會就訂立「港區國安法」的工作已進入最後階段,在香港政壇引起巨大反響,俗語謂:「阿婆走得快,一定有古怪。」繼早前被謔稱「民主阿婆」的陳方安生宣布收山,再有泛暴派重量級人物公開宣布退出社運,不單只阿婆要走,連阿叔都要跑,可見港區國安法勢如破竹。

【文匯網訊】大公文匯全媒體報道:全國人大常委會就訂立「港區國安法」的工作已進入最後階段,在香港政壇引起巨大反響,俗語謂:「阿婆走得快,一定有古怪 ...
既然有國安法的保障,所有違法的事情都收山,大家可以安心生活,
全是有賴國安法的宣佈和立法。

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-6-28 07:40 PM 發表
驚乜鳩
唔驚就假,鳩都縮埋。

引用:
原帖由 henryccccccc 於 2020-6-28 10:44 PM 發表

刑事案件並無追溯期限,應該要由97回歸主權後追溯更適合。😍
好建議

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-6-28 07:35 PM 發表
《香港國安法》尚未通過,奸邪妖獸已被嚇得屁滾尿流、東逃西躱。
相信班友收到風,西人唔會撐太行,叫佢地自己執生

當初二百萬人去哂邊

緊睇毛姨姨條臭四點樣核爆都唔割席,死撐到監倉

痴線佬又痴吾曬架喎

害怕了

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-6-28 07:50 PM 發表

證明國安法真係有效

證明國安法有必要

多謝國家
多謝犯民同曱甴同黃絲先啱,唔係佢地香港等50年都未有國安法

好多要坐監嘅細路都係比呢啲人害,如果國安法無追溯力而令到佢地無事,我覺得好唔公義

割埋個忍頭才算。

未立法已驚恐~~~~~~

足以証明暴政既可怕,港人不信中國式法治

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]