• 瀏覽: 10,321
  • 回覆: 72
+5
香港回歸太平

引用:
原帖由 白雲2014 於 2020-6-28 05:42 PM 發表
美國《時代》雜誌上周五(26日)引述知情人士報道,美國國際媒體署(USAGM)本月初凍結一筆約200萬美元(約1560萬

現哂形 ,國安法應即通過

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200628/bkn-20200628150101298-0628_00972_001.html ...
反骨越南鋒最閪叻仔!買咗豪宅先

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-6-28 05:44 PM 發表
慘, 班曱甴冇錢買豬咀喇.
唔怕,有政府一萬蚊補貼

引用:
原帖由 ichthys2 於 28-6-2020 18:51 發表
我看美國只不過想暫且向中國示好,美國暫停資助香港暴徒,亦希望在香港扶植多年「反中臣子」,中國能「輕輕放過」(例如︰不設追溯期),情況就如黑幫談判「一人讓一步」做法相似。 ...
你真係好撚搞笑囉
美狗向中國示好
第一 隻狗向你示好 我一定要接受?
第二 分下莊同閒 拉你班仆街就緊㗎啦 怪就怪你班仆街玩到咁大 出嚟遊下行行下街 呃下班傻閪閪捐下錢 咁咪大家好過啲 硬係要玩咁大 莊家宜家要你班垃圾仆街一鋪清袋

老美開始止蝕? 

曱甴去老笠lor

引用:
原帖由 zier2 於 2020-6-28 06:01 PM 發表

反中臣子以後仲有利用價值嗎?

似係止蝕行為....
你所講「止蝕」說法都有可能,且看中國政府日後公布《香港國安法》詳情,例如有無追溯期。如果無追溯期,則「一人讓一步」說法較有可能。

引用:
原帖由 ansonexpress 於 2020-6-28 08:46 PM 發表

你真係好撚搞笑囉
美狗向中國示好
第一 隻狗向你示好 我一定要接受?
第二 分下莊同閒 拉你班仆街就緊㗎啦 怪就怪你班仆街玩到咁大 出嚟遊下行行下街 呃下班傻閪閪捐下錢 咁咪大家好過啲 硬係要玩咁大 莊家宜家要你班垃圾仆街一鋪清袋 ...
這個要看看日後公布「國安法」條文如何,例如若果不設追溯期,則「一人讓一步」猜測較為合理。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-6-28 06:02 PM 發表
國安法一出
牛鬼蛇神通通現形
最重要搵一兩件祭下旗先

有法唔用都係無人會怕

美國奶共?曱甴又做棄卒

引用:
原帖由 笑到最後 於 2020-6-28 06:15 PM 發表
支持國安法。一立法即刻拉晒班漢奸走狗去打靶,充公晒佢地既財產。
咁又唔好!慢慢一個個玩死先好

死美國佬

呢個大佬玩笠水,

嗰個老細要制水,

就算揾倒個壽包,

都冇錢去買豬咀。

大佬,點 be water 呀!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-6-28 06:12 PM 發表

老味話呢班狗已經冇利用價值 . 唔使再派狗餅俾佢地啦 .
咁班黃狗點算好呀,黃狗你老豆都唔屌你哋啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]