• 瀏覽: 2,430
  • 回覆: 41
+2
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-6-28 01:01 PM 發表
工會此等做法,猶如對醫管局攤牌,但我奇怪一問︰工會又有何底牌,可足以向醫管局SHOW HAND、ALL IN呢?
可能搞佔領醫院

和佢玩一人一扣
扣佢老味嘅人工
再玩不再扣
落鑊即炒魷
睇佢係咪鳩梗定閪臭
抑或重拳之下把聲收

引用:
原帖由 zier2 於 2020-6-28 12:59 PM 發表
攬炒派工會「醫管局員工陣線」昨日在回應事件時,聲稱佩戴何種飾物屬「員工個人自由」,更號召員工佩戴與「反送中運動」有關的飾物或「反抗」易拉扣。

香港醫療人員總工會會務主任李子健批評有關做法不當,並強調醫護人員須尊重公眾,不能令公眾感到不安。

醫管局在回覆香港文匯報查詢表示,轄下公立醫院為全港市民提供服務,員工須以專業態度服務市民;同時,員工需注意公眾對公立醫院的期望和觀感,並重申醫管局員工要秉持 ...
咁唔滿意,
奉勸呢班黑醫護,
食政府飯反政府,不如....
集體辭職!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-6-28 01:07 PM 發表
咁咪好囉!瓷器碰石頭、唔碰過點知下埸
令人想起俄羅斯朋友當時的下場

帶飾物小事啦~比起失去所有
唔好得個講字,最緊要唔好縮。

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2020-6-28 01:36 PM 發表
帶住仇恨返工有失專業
邊個帶就即炒
帶住仇恨返工仲要公開話俾人知,自作孽。
記得戴名牌呀,黑暴唔好扮醫護去醫院襲擊唔同意見市民呀。

你開工要換制服, 配戴飾物已經唔係你嘅個人自由。67工會指條黑路比人行

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-6-28 01:01 PM 發表
工會此等做法,猶如對醫管局攤牌,但我奇怪一問︰工會又有何底牌,可足以向醫管局SHOW HAND、ALL IN呢?
可能係解散醫管局,成立臨時醫管局,接收香港醫院的管理權,處決之前唔肯罷工繼續緊守崗位醫治照顧病人的醫者吧!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-6-28 01:07 PM 發表

帶飾物小事啦~比起失去所有
你幾時送頭?

引用:

帶飾物小事啦~比起失去所有玩樂時刻

正常人更加唔想去捐血

載住仲好,好讓我直接標籤你是曱甴,唔洗我估估下

黑醫護等炒

割蓆係扮嘢,唔巧信條李漢奸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]