• 瀏覽: 2,281
  • 回覆: 23
+4

只要還是中國心 渣外國護照效忠中國有乜問題
大把海外華人唔係大陸出生 但好多都愛中國

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-6-28 08:59 AM 發表
嘩!都有好多喎!下次去美國探我同學,咪無機會遇到呢班權貴囉?

你可以去探同學? 好心你的井底蛙就唔好出嚟柒。  

附件

IMG_20200616_203245.jpg(215.13 KB)

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-6-28 08:59 AM 發表
嘩!都有好多喎!下次去美國探我同學,咪無機會遇到呢班權貴囉?

哈哈,港獨分子果然是文盲,
去過美國就是美國籍?
按照你的邏輯,去美國旅遊一次就是美國人嘍?
特朗普來中國訪問好幾次,是不是就變成中國人了?
克林頓,小布什,奧巴馬來過中國很多次,
拜登的兒子在中國做生意,
特朗普的兒子、女兒伊萬卡,女婿庫什納在中國做生意,
是不是就變中國籍了?

引用:
原帖由 L.C.F 於 2020-6-28 09:05 AM 發表
只要還是中國心 渣外國護照效忠中國有乜問題
大把海外華人唔係大陸出生 但好多都愛中國
最緊要這些海外華人堅守中共價值,咁即使在海外出世也不代表他們是洋奴

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-6-28 04:07 PM 發表

最緊要這些海外華人堅守中共價值,咁即使在海外出世也不代表他們是洋奴
渣外國護照更有利佢地幫國家做事

引用:
原帖由 L.C.F 於 2020-6-28 04:21 PM 發表

渣外國護照更有利佢地幫國家做事
認同

引用:

現任中共高官梗係習、李、劉鶴、楊潔篪呢四個啦。
中美貿易談判冇喇。

引用:

其實呢啲人關我地咩事。

美國點自會有佢考慮。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-6-29 12:15 AM 發表

人哋 check 到佢哋入咗美籍,唔駛狡辯了!
你錯了,這些人都不是美國籍,法輪功造謠而已。
倒是黃絲頭目都是外國籍,這是事實。
黎智英全家英國籍,
何韻詩全家加拿大籍,
黃台仰、李東昇德國籍,
嫖客鄭文杰英國籍,
桂敏海瑞典籍,
梁繼平美國籍,
何家駒英國籍,
羅冠聰、戴耀庭、朱凱迪、黃之鋒……美國綠卡,準備移民美國,
李洪志全家美國籍,
郭文貴全家美國籍,
嘴上說為香港戰鬥到底,
身體卻愛洋腸,虛偽啊