• 瀏覽: 4,442
  • 回覆: 35
引用:
原帖由 Abcd/ray 於 2020-6-26 01:10 AM 發表
到時美國成立法案,禁止中國軍隊揸槍
禁止中國人呼吸會唔會直接啲呀?柒頭!

引用:
原帖由 黃昏消失的主角 於 2020-6-28 11:27 AM 發表
1962年也是這個鬼樣子!  印度做了一切的準備!  就是沒有做好挨揍的準備!
中國自戰國開始, 孫子兵法己經講要"半渡而擊", 必需趁敵人未準備好就首先攻擊. 不能學春秋一霸"宋相公", 仁慈的等敵軍集結完畢,再公平決戰, 被後世認為錯誤的戰例.

引用:
原帖由 大有爺 於 2020-6-28 10:47 AM 發表
我囯都好耐未有實戰。給人地一教訓,給世界一個警剔!
打印度等於一個富豪打乞丐, 無論邊個被打低都係富豪輸. 反而當年打韓戰,雖然打得好辛苦, 而且唔算完全打勝. 但得到世界的敬畏.

引用:
原帖由 香港的外星人 於 2020-6-29 07:38 PM 發表

打印度等於一個富豪打乞丐, 無論邊個被打低都係富豪輸. 反而當年打韓戰,雖然打得好辛苦, 而且唔算完全打勝. 但得到世界的敬畏.
兵者,國之大事!

中共輸了近百年
新中國輸了七十年

引用:
原帖由 香港的外星人 於 2020-6-29 07:35 PM 發表

中國自戰國開始, 孫子兵法己經講要"半渡而擊", 必需趁敵人未準備好就首先攻擊. 不能學春秋一霸"宋相公", 仁慈的等敵軍集結完畢,再公平決戰, 被後世認為錯誤的戰例. ...
是的!  不過印度這水平是不會和中國真的打起來的!  兩個發展中的人口大國!  為了民生我想沒有什么是不能忍得!    中國為了經濟可以說是能忍的都忍了。  印度如果真的和中國打  !  以後的印度就真的沒希望了!  國家政治絲毫沒有擔當  遇到點破事就被軍方和民粹綁架以後就不可能有好的發展機遇!  估計等幾個月大雪封山  互相也就撤退了!!   戰爭這代價  中國不想承擔  印度也承擔不起!

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-6-29 08:16 PM 發表

兵者,國之大事!

中共輸了近百年
新中國輸了七十年
中共輸佐70年, 印度贏70年. 印度人享受了70年民主帶來的暢快感. 香港好多X青都同印度人一樣看法

引用:
原帖由 香港的外星人 於 2020-6-29 09:40 PM 發表

中共輸佐70年, 印度贏70年. 印度人享受了70年民主帶來的暢快感. 香港好多X青都同印度人一樣看法

引用:
原帖由 lam4451 於 2020-6-28 11:53 AM 發表

禁止中國人呼吸會唔會直接啲呀?柒頭!
嗰位師兄只是反諷老尾的說話,即係唔通你老尾可以成立法案去禁止中國軍隊揸槍咩!

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-6-29 08:16 PM 發表

兵者,國之大事!

中共輸了近百年
新中國輸了七十年
都係國民黨勁啲,超過一百年歷史都未滅黨,勵害!

引用:
原帖由 太大星 於 2020-6-29 09:55 PM 發表

都係國民黨勁啲,超過一百年歷史都未滅黨,勵害!
台灣如果再分裂, 民進黨台南, 國民黨台北, 以濁水溪畫溪而治.

印度人民其實真自由的. 例如印度人行乞,獲得好多人尊重,乞丐都有尊嚴. 路邊搭個鐵皮屋住, 政府都無權清拆, 就算起鐵路都要繞行

哈哈哈哈哈哈哈

印度軍隊可以打仗,就唔洗跟巴鐵玩咁耐

大家都用武器, 印度頂唔頂得順先? 唔開槍本來就係印度著數.

中國日日派戰機係上面飛, 印度空軍飛行員咪好慘? 檢查左彈射器未? 飛機有乜野事, 起碼個人無事...

阿差做生意把口又係咁L串。

邊境戰士,放心!
喚之則來,來之必戰,戰之必勝!

哨所搞好生活條件丶偵察三維數碼化,送一兩隻狗狗去,不巡邏也可在隆冬逗樂大家。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]