• 瀏覽: 3,260
  • 回覆: 45
我認為全世界冇一個國家生存到,所以冇一個國家有資格批評中國和歧視在他們國家的中國人。中國是他們再生父母。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-6-24 12:12 AM 發表

咁依家 中華人民共和國人 去都邊到比人歧視喎, 點解仲唔返大陸嘅?
歧視?
係唔係講緊果啲自認"低等古老民族"既人?

中國生存唔到!因為中國人不想在中國消費,擔心做韮菜。

中國人去海外消費係幫果D國家經濟。咁巴閉咪唔好俾他們去,睇下邊個死先。

咁叫中國人唔去消費就得啦,全世界死嗮,你做地球之王囉,咁簡單。

hong kong will die first

其實樓主明唔明made in China 比起旅遊同移民重要一萬部?

無商品就唔會有貿易同服務, 本來係好簡單既道理, 無論再複雜既經濟行為都建基於商品之上, 但香港好多懶醒既黃撚偏偏唔識.
中國製造係規模同生產效率上無可取代. 無左中國製造, 可以期待美國十年後就會發生革命, 當然侵侵連任仲可以快D.

只要問下有無為毛姨碧魂打過飛機就知邊隻係連登黃狗喇

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-6-23 11:54 PM 發表
我認為全世界冇一個國家生存到,所以冇一個國家有資格批評中國和歧視在他們國家的中國人。中國是他們再生父母。
傻啦,點會生存唔到!
只係無左中國產品,就會生不如死啫!

疫情期間,各國都領悟到無遊客會係點

以香港為例,咪又係咁過

深圳都以為無港人去消費會唔掂,卒之咪又係無事

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-7-5 11:50 PM 發表
其實樓主明唔明made in China 比起旅遊同移民重要一萬部?

無商品就唔會有貿易同服務, 本來係好簡單既道理, 無論再複雜既經濟行為都建基於商品之上, 但香港好多懶醒既黃撚偏偏唔識.
中國製造係規模同生產效率上無可取代. 無左中國製造, 可以期待美國十年後就會發生革命, 當然侵侵連任仲可以快D. ...
每各今年已開始革命🤔🤔

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-7-5 11:50 PM 發表

中國製造係規模同生產效率上無可取代. 無左中國製造, 可以期待美國十年後就會發生革命, 當然侵侵連任仲可以快D. ...
呢條樓主根本係偽藍, 日日扮愛國人士出帖, 講埋D白痴膠論, 曲線醜化

引用:

呢條假藍黃狗日日淨係掛住出低質曲線post啫,點會明呢啲嘢。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]