• 瀏覽: 2,044
  • 回覆: 39
K 同學表示,自己在去年9月25日於沙田港鐵站被捕,被捕後遭女警數度以手「揸」胸部,直至有旁人大喊「影到曬」才停手。她被送上警車後,繼續遭警以粗口辱罵,有警員稱會控告她襲警時,其他警員道「好!正!」、「你一定坐硬(監)!」她表示,自己曾至少6次要求致電律師,惟未被理會;她要求上廁所並指這屬基本人權時,女警冷笑並指:「人權係基於你有自由,你宜家係犯,你嘅自由係我哋話事,你最好出少句聲。」其後,她須先後脫去上下身衣服,進行三級搜身。搜身期間,女警把頭部靠近胸部及私人部位,並以言語侮辱其身體。K同學又指,搜屋過程由男警員進行,她亦不獲律師陪同。

呢件事又令我想起一個人

新聞來源連結:
https://www.inmediahk.net/node/1074785

假L到連院友都唔信.

回覆 引用 TOP

唔去跳樓?包保死得

回覆 引用 TOP

被捕後遭女警數度以手「揸」胸部,直至有旁人大喊「影到曬」才停手。

旁人係乜水??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
圖都冇張你話佢爆埋你菊花都得啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-6-23 09:52 AM 發表

被捕後遭女警數度以手「揸」胸部,直至有旁人大喊「影到曬」才停手。

旁人係乜水??
我睇到呢句都想講,如果影到晒係佢地班暴徒,點解咁耐,網上都未見有瘋傳?咁耐都唔拿出來大造文章?要而家件事攤凍晒先再講?

支持警察嚴正執法!
引用:
原帖由 喜樂無窮 於 2020-6-23 09:47 AM 發表

而家吳傲雪去左邊呀??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
三次自殺都失敗, 真係有反中白痴特質, 佢地做野有咩成事...

點解冇人搵精神科醫生診治先出黎講野...

患PTSD係咪自己幻想出黎???

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..

回覆 引用 TOP

依家手機咁方便,有冇影到片先?冇既,你話你係聖母瑪利亞都得啦

回覆 引用 TOP

做出呢種行為真係非常可恥

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-6-23 10:08 AM 發表

而家吳傲雪去左邊呀??
自己宣布話今年結婚...
跟住潛水...

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..

回覆 引用 TOP

警署強姦2.0

回覆 引用 TOP

好快又要著草

回覆 引用 TOP

主題標籤 #港鐵
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]