• 瀏覽: 24,318
  • 回覆: 611
  • 追帖: 3
+74
引用:
原帖由 絕世小魚 於 2020-6-24 10:11 AM 發表

今時今日
在傳媒前常曝光嗰批
仲衰過邪教洗腦神棍
可能有好多社工依然值得尊重
但唔包括呢類戲子
子曰:「惡紫之奪朱也,惡鄭聲之亂雅樂也,惡利口之覆​邦家者。」

孔子說:「我厭惡用紫色代替紅色,​厭惡用鄭聲攪亂雅樂,厭惡用妖言顛覆國家。」

比起壞人,孔子更厭惡的便是這種魚目混珠的人,因為他們會模糊了是非標準,對社會遺害更大。

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-6-24 10:19 AM 發表

其實佢應該係有被迫害妄想症. 社工應該向呢方面跟進病情, 而唔係推佢出黎見大眾囉..
除非...有..目..的...
要注意社總的記招,除了插警隊,居然是向外界求影片找証據。即是憑個女仔一面之詞就可以勁插?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-6-24 12:37 PM 發表

子曰:「惡紫之奪朱也,惡鄭聲之亂雅樂也,惡利口之覆​邦家者。」

孔子說:「我厭惡用紫色代替紅色,​厭惡用鄭聲攪亂雅樂,厭惡用妖言顛覆國家。」

比起壞人,孔子更厭惡的便是這種魚目混珠的人,因為他們會模糊了是非標準,對社會遺害更大。 ...
估吹仇警,醜化建制,矮化中國,強加於人,詆毀別人。。。的一個寫實

引用:
原帖由 Max_lee 於 2020-6-24 11:59 AM 發表

估吹仇警,醜化建制,矮化中國,強加於人,詆毀別人。。。的一個寫實
可慶是已惡名昭彰,大家都有防備便不會受影響了。

絕世小魚 :
我已經跟發帖者說了:
如果純粹研究幾個社會工作者,那不是政治問題。
但是,一樓說的社會工作者背後的原則,有可能像我說的:警察不應該知法犯法,如果有懷疑他們曾經違反就應該調查。如果有足夠證據就應該抓捕。

邊個話警察唔可以告?但前題係要提出證據。
唔係求其搵幾個社工開記招就可以。
呢啲咩嘢社工?唔係陪受害者報警而係開記招。
背後嘅動機好明顯啦!
仲唔係政治問題。

社工變成暴徒培訓組,可恥可恨!

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-6-24 02:02 PM 發表

可慶是已惡名昭彰,大家都有防備便不會受影響了。
馬上中一個⋯

引用:
原帖由 無盡白滑的蛋 於 2020-6-24 12:35 PM 發表
社工變成暴徒培訓組,可恥可恨!

少女K:咬警察,被控襲警罪
陳虹秀:831被控暴動罪
吳傲雪:最佳女主角
張志偉:今年要選議員

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-6-24 12:51 PM 發表

少女K:咬警察,被控襲警罪
陳虹秀:831被控暴動罪
吳傲雪:最佳女主角
張志偉:今年要選議員
個個都是大口珨的徒子徒孫,我講的就是証據及事實。

搜身的目的是要知道疑人身上有沒有藏有危院物品,或者相關証物。其他地方警隊搜又點做呢?入獄時脫光搜身是性侵?將正常的做法屈為性侵,不是專業失德是什麽?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-6-24 10:41 AM 發表

要注意社總的記招,除了插警隊,居然是向外界求影片找証據。即是憑個女仔一面之詞就可以勁插?
一開記招就已經係”第四權”持份者, 可以玩媒體戰術

成日講”第四權”個網友點會吾知? 於幽暗處默默支持維護佢地呢個”權”囉

利申: 本來我見樓主呢個帖只贊了一下, 奇怪點解有咁多帖原來有人寄生.....吾好話我圉爐, 反之我係因為有人入嚟所以捧佢場.

亦請D人吾好自大以為人圉繞佢, 對既係事(討論記招點解吾離題)

引用:
原帖由 40342 於 2020-6-24 02:06 PM 發表

個個都是大口珨的徒子徒孫,我講的就是証據及事實。

搜身的目的是要知道疑人身上有沒有藏有危院物品,或者相關証物。其他地方警隊搜又點做呢?入獄時脫光搜身是性侵?將正常的做法屈為性侵,不是專業失德是什麽? ...
如果社總呼籲外界提供有效証據失敗,那這次記招便是誹謗了?

引用:
原帖由 daimonster 於 2020-6-24 02:11 PM 發表

一開記招就已經係”第四權”持份者, 可以玩媒體戰術

成日講第四個網友點會吾知? 於幽暗處默默支持維護佢地呢個”權”囉

利申:  本來我見樓主呢個帖只贊了一下, 奇怪點解有咁多帖原來有人寄生.....吾好話我圉爐, 反之我係因為有人入嚟所以捧佢場.  

亦請D人吾好自大以為人圉繞佢, 對既係事(討論記招點解吾離題) ...
我都好迷惘,又要拉黑我,又要用分身入來留言。我這帖已經跟白、光、劍一點關係都沒有。唉呀,不要繞著我轉有這麼困難嗎?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-6-24 02:31 PM 發表

如果社總呼籲外界提供有效証據失敗,那這次記招便是誹謗了?
除李光耀外,當權者極少告人誹謗。

引用:
原帖由 40342 於 2020-6-24 02:50 PM 發表

除李光耀外,當權者極少告人誹謗。
同意。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]