• 瀏覽: 3,614
  • 回覆: 60
伸縮棍就衰梗

咪咁多藉口逃避責任喇,坐啦,優秀青年

精彩人生

其實當時周街都係暴徒!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-6-22 06:35 PM 發表
有市民去年10月13日在屯門楊青路附近舉行示威活動,抗議港府以緊急法立《禁蒙面法》,期間一名侍應被制服,警方在制服他的附近亦檢獲一支金屬棍。

侍應受審後在屯門法院被裁定一項在公眾地方管有攻擊性武器罪成,被判囚4個月。

根據警員供詞,他指在警車上已留意到被告持著涉案伸縮警棍奔跑。裁判官裁決時同意警員未必可以全部時間,由下警車至追捕被告一刻,注意力投放在被告身上,但即使視線有斷開過,也只是短暫的 ...
呢d法官正常好多

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-6-22 06:35 PM 發表
有市民去年10月13日在屯門楊青路附近舉行示威活動,抗議港府以緊急法立《禁蒙面法》,期間一名侍應被制服,警方在制服他的附近亦檢獲一支金屬棍。

侍應受審後在屯門法院被裁定一項在公眾地方管有攻擊性武器罪成,被判囚4個月。

根據警員供詞,他指在警車上已留意到被告持著涉案伸縮警棍奔跑。裁判官裁決時同意警員未必可以全部時間,由下警車至追捕被告一刻,注意力投放在被告身上,但即使視線有斷開過,也只是短暫的 ...
判決真係睇法官。掟咗汽油彈及藏有汽油彈原料,都只係判感化!

4個月ok啦 
一早認罪咪好囉 三十幾度先入去坐監,唔比人打死都熱死

引用:
原帖由 simonfdf 於 2020-6-22 07:17 PM 發表
早知去堵路啦,160服務令,收埋支棍就4個月,公平嗎?
擲埋汽油彈,都係優秀嘅細路

欄杆會睇錯為伸縮棍? 唔係掛

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-6-22 06:40 PM 發表
元朗白衣人持木棍係咁敲打市民婦孺⋯反而無事
柳爆肛吹雞互毆也冇事
淋已完拖馬施襲都無事喎
兩大幫會互片 路過殺錯良民?

弓起弓起

罪有應得

引用:

冇扮白痴咩黑社工失職!肥佬黎開會家法侍候,!

引用:
原帖由 西奴犬的喪鐘 於 2020-6-22 06:52 PM 發表
香港法官很奇葩

類似炸彈的汽油彈 在香港都是輕罪

伸縮棍反而是 比汽油彈還重的罪

哈哈哈哈

那美國 投擲汽油彈 被以謀殺罪 判刑

是不是沒有剝奪了 投擲汽油彈 暴亂者的 人權 ???

香港法官出來 給個解釋啊 ...
亂九咁嚟,法治己死,是為狗棺

黑暴L有得震,無得瞓...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]