• 瀏覽: 4,108
  • 回覆: 74
+4
引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-6-22 10:58 AM 發表

文化認同與否的問題!
我唔係幾認自己係中國人,但係我想亞洲好,所以幫中共!
我相信中國人同樣有非常好的創造力,有能力帶領人民走向美好的未來。
唔需要好像班黃屎咁暴力既! ...
不認還需認,除非你有資格移民

有人不做,要做,當然就沒有親生母啦!
就算有,都變晒無啦!
生佢地果個一定係鬼佬
但係鬼佬中出即飛,唔想認,果下衰呢!

尋日睇咗套嘢無線播既, 以前香港人為英軍掃雷

引用:
原帖由 a94922905 於 2020-6-22 10:49 AM 發表

「敵人的敵人便是朋友」的概念,戰術上說得過去,但戰略上卻是愚昧的 ...
“香港開埠到現在百幾年都是靠香港人養活大陸同胞”

香港開埠得四千幾人,
香港人九成半係大陸移民,
係大陸人養活個半成香港人先真。

引用:
原帖由 a94922905 於 2020-6-22 10:49 AM 發表

「敵人的敵人便是朋友」的概念,戰術上說得過去,但戰略上卻是愚昧的 ...
語無倫次, 不知所謂

引用:
原帖由 montejo 於 22-6-2020 11:16 發表

不認還需認,除非你有資格移民
住在香港,不一定要是中國人。
我認自己是一位地球人,不是說中國人不好,但為左生存,要隨時都可以轉變立場。

你班黃絲柒頭驗下自己Dna , 睇清自己係中國人定英國人喇. 你身體內的Dna 係無得呃人, 無得滅走架

引用:
原帖由 Lobo1717 於 22-6-2020 11:20 發表
你班黃絲柒頭驗下自己Dna , 睇清自己係中國人定英國人喇. 你身體內的Dna 係無得呃人, 無得滅走架
佢地想認自己係日本人
即係認利益,唔認民族囉!人之天性也!
有利益才有民族的存在,是非常原始的思維模式,其實站得住腳!
所以中國必須盡快崛起,以保萬全!

毒果想出返文革嗰招呀?無用㗎,好多曱甴要去生母到按腳食嘢唱K買淘寶!

引用:

好明顯係港毒論啦!條友離開咗香港未架!🤭

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-6-22 11:21 AM 發表

佢地想認自己係日本人!
即係認利益,唔認民族囉!
認咩人有鬼用. 人地在外國見你中國人打柒你. 呢D就你黃絲, 外國黑媒之功. 多得佢地唔少

睇完呢篇,覺得樓主對香港一點歷史和地理環境經濟認識都無

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]