• 瀏覽: 2,755
  • 回覆: 15
+2
本港下午出現日偏食的天文現象。

不少市民去到觀塘海濱公園海傍觀賞。

天文台表示,日偏食下午2時37分開始,歷時將近三小時,太陽有百分之89的直徑,會受月球阻擋。是自2012年以來,本港可觀看的日食現象中食分最高的一次,下次出現相同程度的日食要待50年後才會有。

天狗食日 香港變天?

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/local/5eef171d335d19ce7bf24252

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
藍尸有無出嚟搞打銅鑼驅趕??

下次要睇到最大食日蝕起碼2070年,
到時再見啦

改朝換代之兆

6.21 派錢

香港變藍天,呢排日日藍

引用:
原帖由 haoaini 於 2020-6-21 04:51 PM 發表
6.21 派錢

香港變藍天,呢排日日藍
登記左未

引用:
原帖由 男E 於 2020-6-21 04:35 PM 發表
本港下午出現日偏食的天文現象。

不少市民去到觀塘海濱公園海傍觀賞。

天文台表示,日偏食下午2時37分開始,歷時將近三小時,太陽有百分之89的直徑,會受月球阻擋。是自2012年以來,本港可觀看的日食現象中食分最高的一次,下次出現相同程度的日食要待50年後才會有。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20200621/entries_5eef171d335d1 ...天狗食日 香港變天?

引用:
原帖由 ronanhk1979 於 2020-6-21 04:47 PM 發表
改朝換代之兆
但我好想傻侵連任

這個日偏食吸引了很多人影相。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-6-21 04:44 PM 發表
藍尸有無出嚟搞打銅鑼驅趕??
有警察維持治安,你地D食屎曱甴又要在屎渠叫。

引用:
原帖由 haoaini 於 2020-6-21 04:51 PM 發表
6.21 派錢

香港變藍天,呢排日日藍
公民黨反對派錢,唔知會唔會申請

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-6-21 05:35 PM 發表

公民黨反對派錢,唔知會唔會申請
認真!
呢啲垃圾律師,假中產,過去15年,食盡蠢人傻仔血饅頭。

我係智者,叫公民黨去食屎

引用:
原帖由 haoaini 於 2020-6-21 05:44 PM 發表

認真!
呢啲垃圾律師,假中產,過去15年,食盡蠢人傻仔血饅頭。

我係智者,叫公民黨去食屎
陳己完為左一皮野打記者,橋王楊惡嫖,又啞晒,,大灣痰文豪又收埋聲,一講錢就無骨氣

人生的意義,80歲生命。

回首時,戇7,白癡,被利用。

活該。

引用:
原帖由 haoaini 於 2020-6-21 05:54 PM 發表
人生的意義,80歲生命。

回首時,戇7,白癡,被利用。

活該。
我們都相信永生的。

主題標籤 #天文台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]