• 瀏覽: 580,627
  • 回覆: 320
  • 追帖: 155
+644
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-6-21 03:52 PM 發表
也是一個週年紀念,說的是大叔開始在時政版開帖,時間大約是由去年21/6前後開始的。一年過去,無論世界各國、中國及香港,都經歷著翻天覆地的變化。

過去一整年,曱甴黑暴橫行,差不多每天都發生著以前不曾想過會發生的不平事,身邊很多人都變了,變得道不同不相為謀,更甚的是惡言相向,盡顯人性之惡。多少件令人震驚的大肆破壞,多少人被傷害,多少人的自由被另一批歪理滿口的暴徒打壓了,香港人退化成了愚港人,只用了一 ...
報到大師兄!

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-6-21 03:52 PM 發表
支持大叔
輸咗一個字一個感嘆號

引用:
原帖由 abba007 於 2020-6-21 03:56 PM 發表

大叔半歸隱
升哩大師9394

引用:
原帖由 abba007 於 2020-6-21 04:06 PM 發表

做隱士
大隱隱於市,千祈唔好隱於山林

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-6-21 03:59 PM 發表
可能到時環境唔需要大叔再帖,因為香港比較和平,希望各位不要再留言只說支持大叔,用行動支持大叔會更好
定啲嚟,鄉土孖屐亭即刻搵大叔,唔好俾佢停,業績尤關㗎!

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-6-21 03:52 PM 發表
支持大叔
我哋個個都話支持大叔,其實大家有冇搞清楚,其實係大叔馬兄Kallan SIR喺度支持緊我哋至真呢?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-6-21 06:49 PM 發表

恕我直言,大叔這個關鍵時刻倦勤非適當時機,仲有 9日就係 7-1回歸記念日,以亞爺作風好可能在一個有紀念性日子推出國安法,到時一石激起千層浪,時政話題進入一個新高潮。通常平淡日子一篇新主題大概維持兩禮拜滿帖 ( 上篇雲起篇(5) 16日滿帖),國安法一出跟住嘅後續行動萬眾矚目,估計會引起熱烈討論,相信五七日又會填滿一篇主題,如果大叔半歸隱無接續開新主題,大家會若有所失,當然要群聊總會有地方 ...
追開就冇咁覺,最記得舊年唔知八月定九月有一晚收工,仲以為眼花,你的追帖有1700個新回覆!廿四粒鐘都未夠,人都癲

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-6-21 09:05 PM 發表

鄉土要跑數
飯桶師兄、巴巴師兄都有幫大叔睇檔。
搞亂檔就有,吸收咗好多精神科食糧就真

引用:
原帖由 Gabbe 於 2020-6-21 05:23 PM 發表

一年了,要多謝大叔和馬兄嘅post,否則真係懷疑人生
仲有Kallan兄嘅帖可讀性十分高,我從大國博奕開始追,雖然睇咗似明非明,都係哩一年嚟嘅鎮痛劑。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-6-21 09:23 PM 發表

那個時候,迫於無奈,衹有飛帖
嗰晚記得追到成四點,老虎裝吓鬧吓都要睇,佢仲問我夜麻麻發訊息俾二奶呀!?

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-6-21 09:39 PM 發表

個二奶係大叔
我真係咁答佢喎

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-6-21 10:28 PM 發表

飯兄我都係我老虎話半夜都睇手機搞咩,然後去知道我係度去間唔鍾都有睇的,,最深刻應該係機場禁錮打付國豪單野,個晚好多師姐說睇到哭而好多師兄睇到想出去打黑暴,個晚應該係武警最接近要來香港平亂的,個晚大家都訓唔著係度圍爐個晚也是愚港臭名遠揚的一天阻人坐飛機禁錮遊客打遊客還脫付國豪衣褲子,這晚我也放棄2代人的念頭,, ...
嗰晚徹夜難眠,一直望住部電視到天光,林鄭召開記者會,一貫嘅譴責,個心就好似俾人插咗一刀。

引用:
原帖由 杜仲 於 2020-6-22 12:17 AM 發表

好型,威武,  解放軍應該設計一款口罩專用來襯番套制服... 更型....
簡單啦,跟返制服顏色,搞掂

引用:
原帖由 Abloom 於 2020-6-22 06:23 AM 發表

我之前一向在港聞版做 CDR,後來走入地產屋苑版打 YC政棍,不但不知不覺儲夠分,仲有幸遇見師兄你,真好!!

舊年7月唔覺意入左時政版,見到大叔個帖。因自己工作忙,上香討時間唔多,之後就唔再四圍浦,只睇 大叔,馬兄, k兄帖。

大叔帖係我呢一年既心靈雞湯 ...
相濡以沫

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-6-22 09:53 AM 發表

專家竟然用小學生嘅算術邏輯去估算疫情,真係低能到爆
計錯數定蓄意誤導以期達到某啲目的,好易分辨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]