• 瀏覽: 580,623
  • 回覆: 109
  • 追帖: 155
+644
支持大叔

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2020-6-22 11:51 AM 發表

吳傲雪同學近況如何? 段校長應該心中有數吧
依件吳傲雪出位當晚就比自己手足起左底,第二日就上電台反口話唔係發生係佢身上,唔知段狗有沒感覺被出賣呢

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-6-22 12:29 PM 發表
真係唔經唔覺, 咁快就過咗一年, 唔敢望會有大改變, 但最少希望個社會可以穩定返啲, 全球經濟都唔好, 加上又有疫症, 真係唔該班垃圾唔好再阻住地球轉, 唔想做中國人嘅唔該移民, 香港同中國唔缺人

本來2019都已經覺得有啲魔幻, 估唔到2020更魔幻, 歐美搞緊文革, 噚日睇到幾條新聞真係睇到眼突, 全球政治狂熱真係會害死好多人同企業, 政治正確高於一切, 真係會令個社會痴晒線, Jo ...
2020年真係超魔幻,老美BLM仲神奇過香港黑暴

引用:
原帖由 cowcow8866 於 2020-6-22 10:00 AM 發表
舊年真係唔明點解班曱甴仲諗緊會贏硬,仲係到諗咩成立臨時政府,臨時垃圾會,立法清算藍絲等等。以為政府束手無策再勾結外國勢力就搞得掂。

係你地可以搞到特區政府束手無策,政府內部又分裂,但就以為等於贏,其實特區政府同中央政府果時只係打防守又唔知,引哂所有人出洞然後一野收網,等呀爺一出手唔駛兩個月就已經玩完。 ...
因為班曱甴真係信「中國一半GDP靠香港」、「中國沒左香港就爆」、依類硬膠statement
同當年話要係開發天然氣既傻仔一脈相承

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-6-24 03:50 AM 發表

我有隻暹邏貓女,12/3歲,個乳房生左個小腫瘤,獸醫話良性,一個月前帶佢去做手術,佢痛苦左兩日就過左身,到現在仍然自責係唔係唔應該同佢做手術! ...
任何手術都有風險,全麻開刀更加係
10幾歲貓,都差唔多時候返喵星啦,唔好太自責

引用:
原帖由 dustin 於 2020-6-24 01:08 AM 發表

我家都有長輩要住院幾日,我地去探佢都刻意著黑衫扮黃,長輩肉隨砧板上,又不斷要提佢唔好亂講嘢,唔好鬧曱甴,睇新聞唔好激動。呢個仲係咪香港呀?97回歸後一直有言論自由,直至班PK出嚟搞事,就真係搞到我地無言論自由。 ...
入醫院以病人身份面對黑護真係慘
前排我都入過醫院,私家,完全沒黑暴痕跡,公家job同私家job就係唔同d

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-6-24 12:03 AM 發表

這個民族沒有民族覺醒更沒有主體思想
中國都係靠一位圖書館管理員先解放思想

好在警察捉到人

2名男子在網上社交平台發布西灣河開槍案中男警的資料,涉嫌干犯「藐視法庭」被捕。網絡安全及科技罪案調查科科技罪案組譚威信警司交代案情,指2020年6月2日,西九龍裁判法院早已就西灣河開槍案已頒布命令,禁止任何人發布開槍警員及其家屬的資料,案中2人涉嫌違反法庭命令被捕,當中1人報稱無業,另1人為社工。

警方早前發現有2名男子在網上社交平台發布受命令保護的人士的姓名、相片等資料,涉嫌違反法庭命令,干犯「藐視法庭」罪。網絡安全及科技罪案調查科經調查後,今晨採取行動,在大嶼山及港島南區拘捕2名男子,年齡分別31歲及51歲,1人報稱無業,另1人為社工,暫時無證據顯示2人相識。行動中,警方檢獲1部電腦及2部智能電話,案件仍在調查中,不排除再有人被捕。

譚威信指,除西九龍裁判法院頒布的命令外,警方去年底針對警員、特務警察及其家屬被「起底」及滋擾,已向高等法院申請臨時禁制令,違反禁制令人士亦有機會干犯「藐視法庭」,有可能被判罰款或監禁。警方重申,網上世界並非無法可依,許多適用於現實世界的法例同樣適用於網絡世界。

引用:
原帖由 step1 於 2020-6-24 05:05 PM 發表

其實凡事都有兩面,今次係赤裸裸的將過去制度的不合理性擺係枱面俾所有市民睇,
點解可以國內82元快靚正的方案變成本港1500~3000元的慢速服務,高速搶錢方案。
同理的,國內起高鐵多少錢一公里,本港多少錢一公里。
填海多少錢一公傾,工期多久(以南海海中央種島對比),
就係呢D系統上的貪腐榨乾香港市民的金錢同城市發展的活力 ...
香港做工程不嬲都天價,而且高鐵香港段全程係地底,相比起內地係地面起橋一定貴好多

引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2020-6-24 11:18 PM 發表

一隻都見到真係好嘢👏🏼⋯⋯
但係如果係個犯戴住嘅嚟手俾探監嗰個,又算唔算犯法?(我係法盲)
新聞話CSD收到線報,個犯同曱甴議員見面果陣CSD全程用CCTV睇實,見到個犯比左個口罩曱甴議員

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-6-25 01:55 AM 發表
預祝獨立日

唔知美國人今年會點慶祝fourth of July呢好期待

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-6-25 03:26 AM 發表

讀書果陣個flatmate用吸塵機處理咗一隻曱甴,點知道果隻曱甴臨終前把遺腹蛋生咗出黎,後來搞到成部吸塵機做做佢嘅陪葬品。
諗到個情況都覺得恐怖

應該係個犯投訴監獄派既口罩差,個曱甴議員想拎出去驗

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-6-25 11:40 PM 發表

仲慶祝,今日4萬宗美國肺炎了個單腳跪活動搞左1個見個宗就升左1倍,再慶祝老尾國慶可能真係可以蓋棺了
就係要放煙花慶祝 送佢老美一程

一睇標題好開心,再睇下面「學運領袖指」即刻覺得係假既

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]