• 瀏覽: 2,988
  • 回覆: 42
+2
繼新冠肺炎後,中美磨擦再因香港問題而升級。基於中美關係仍存暗湧,外電引述英國政府文件指,英政府籲當地電訊商需預留一定數量的華為零部件,以免美國對華為實施更嚴格制裁時,會波及當地的供應鏈。

《路透》引述一份上周由網絡安全中心(NCSC)高級官員向英國電訊商發出的信件表示,當局正在評估美國5月對華為實施新一輪制裁的內容,並促請當地電訊商最好儲備一定數量的華為零部件,以免美國對華為制裁升級時,供應鏈可能會受影響。

網絡安全中心發言人回應報道時指,一向有對網絡安全作出評估,及向電訊商提供意見。

做產品就應該像華為,
雖然我不喜歡你,
但你的東西真好用!

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2675841/【華為危機】英國促電訊商囤華為設備 防美制裁升級影響供應鏈

安全風險就是美國不能再繼續監控了

其實宜加大家可能比美國監控緊,但黃絲黑衣唔敢出聲

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-6-21 12:04 AM 發表
其實宜加大家可能比美國監控緊,但黃絲黑衣唔敢出聲
狗不吠主人

引用:
原帖由 英犬的喪鐘 於 2020-6-21 12:00 AM 發表
繼新冠肺炎後,中美磨擦再因香港問題而升級。基於中美關係仍存暗湧,外電引述英國政府文件指,英政府籲當地電訊商需預留一定數量的華為零部件,以免美國對華為實施更嚴格制裁時,會波及當地的供應鏈。

《路透》引述一份上周由網絡安全 ...
有先見之明

引用:
原帖由 英犬的喪鐘 於 2020-6-21 12:00 AM 發表
安全風險就是美國不能再繼續監控了
大家可以安心瞓覺了。

之前又話越用越少華為產品,而家又叫人儲多啲貨,做你國民真係玩死

英國只有中國半個省既規模

英國金毛咪醒目囉,相比大麻國道友多,俾個豹子膽佢食,都唔敢反佢老美契哥..

囤積華為設備都唔囤積香港暴徒
連登9好傷心

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-6-21 12:49 AM 發表
英國金毛咪醒目囉,相比大麻國道友多,俾個豹子膽佢食,都唔敢反佢老美契哥..
畢竟不列癲做過霸主,爛船有三斤釘。

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-6-21 12:40 AM 發表
之前又話越用越少華為產品,而家又叫人儲多啲貨,做你國民真係玩死
可能是神經病  

又敵不過誠實的身體。

成機換啦 大印銀紙

講咁多就係因為隻雞佬獨裁搞到全世界麻鬼煩!

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]