• 瀏覽: 2,798
  • 回覆: 49
+2
無大陸人嚟香港無得賴添.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-6-19 12:01 PM 發表
港人、西人一直有喺水澇漕玩水要人飲佢地啲洗陰水
大嶼山「天池」變水上樂園 大澳居民焗飲游泳水
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20140917/bkn-20140917192759009-0917_00822_001.html

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-6-19 12:01 PM 發表
港人、西人一直有喺水澇漕玩水要人飲佢地啲洗陰水
西人高尚d點同?

引用:
原帖由 我最愛黨 於 2020-6-19 11:59 AM 發表
係人地作為食水既集水區煮野食,仲要煮喇沙,呢個叫Ming Cheung 既 香港行山遠足之友(吹水山谷)版主真係唔話得 影衰行山友

郊遊時切勿污染環境!近日有網民在The Hiking Serect 山野‧秘密投稿舉報指,有行山群組的版主帶同多名行山友,往大嶼山的水澇漕、萬丈布天池玩水並開爐煮食。惟天池為大澳 ...
成班死廢老

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-6-19 12:07 PM 發表
依家冇自由行, 曱甴冇得賴係大陸人了
等睇高尚港人話果班人係新香港人,或者係新香港人第二/三/四代

飲埋鬼妹啲閪水

港人特色

食還食,唔好污染環境,自己垃圾自己帶走

扮西人,係咁上下。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-6-19 12:35 PM 發表

又係大陸人
或者係新移民,新香港人..

絕對唔係本土勇士...

引用:
原帖由 我最愛黨 於 2020-6-19 11:59 AM 發表
係人地作為食水既集水區煮野食,仲要煮喇沙,呢個叫Ming Cheung 既 香港行山遠足之友(吹水山谷)版主真係唔話得 影衰行山友

郊遊時切勿污染環境!近日有網民在The Hiking Serect 山野‧秘密投稿舉報指,有行山群組的版主帶同多名行山友,往大嶼山的水澇漕、萬丈布天池玩水並開爐煮食。惟天池為大澳 ...
有咩問題?集水區入水塘,再去濾水廠

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-6-19 12:37 PM 發表
唔覺有乜問題
香港有批人乜都上綱上線

行山唔駛食?唔駛屙尿?
平時我唔同意你,今次絶對同意

引用:
原帖由 87er 於 2020-6-19 12:40 PM 發表

開餐後執乾淨地方就可以了。
執返乾淨地方,帶走垃圾,唔好污染水源係OK既
,但我見有香港人唔會!好無公得心!!

正仆街

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]