• 瀏覽: 35,799
  • 回覆: 485
+11
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-6-19 05:44 AM 發表
自由標籤: 特約報導 劉家棟 反送中 社工 (獨媒特約報導)「社工復興運動」成員劉家棟今被裁定阻差辦公罪成,判即時監禁一年,是反送中運動中首位罪成入獄的社工。社福界立法會議員邵家臻批評署理主任裁判官蘇文隆是「惡意裁決」,斥對方輕重不一。工黨張超雄則強調社工現身於示威現場可避免危險及衝動情況發生,擔心法庭創下極壞先例,加劇日後的示威情況,「冇人會再去做溝通工作」。 控罪指現年24歲的社工劉家棟,於去 ...
“ 張超雄:冇人再去做溝通工作“
講通下擲幾多汽油彈警方就可以容忍?

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-6-19 05:44 AM 發表
自由標籤: 特約報導 劉家棟 反送中 社工 (獨媒特約報導)「社工復興運動」成員劉家棟今被裁定阻差辦公罪成,判即時監禁一年,是反送中運動中首位罪成入獄的社工。社福界立法會議員邵家臻批評署理主任裁判官蘇文隆是「惡意裁決」,斥對方輕重不一。工黨張超雄則強調社工現身於示威現場可避免危險及衝動情況發生,擔心法庭創下極壞先例,加劇日後的示威情況,「冇人會再去做溝通工作」。 控罪指現年24歲的社工劉家棟,於去 ...
犯民真係滿口歪理,
呃傻仔就得!
市民睇片,
次次都係睇到黑議員、黑記、同黑社企曬係警察面前,
阻住警察做嘢!
咁樣都話係溝通,
唔該攞返曬啲牌出黎
重新攷過!

睇條友個樣我分唔到邊個係輔導邊個係被輔導

警察執緊法,溝乜q呀

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-6-19 06:00 AM 發表
泛民黑哨話:啱聽 - 法治,唔啱聽 - 政治打壓。
殺曱甴,炸蘋果,滅泛民,光復香港!

引用:
原帖由 木兆 於 2020-6-19 06:53 AM 發表
點解做社工都成身黑衫嘅
因為黑社工囉,記得以後唔好將社工視為一個好高尚情操嘅專業,佢哋唔值得受尊重,呃飯食,反政府,破壞社會,無惡不作,現職有無社工唔係黃絲?

嘩, 藐視法庭!

掉氣油彈時社工有冇同黑暴溝通會判暴動罪!冇就冇人做社工啦

啲判刑真糸亂咁黎。應該set up 返個量刑委員會。吾好比啲九宮話點就點

不如你同我講下 溝通啲乜嘢, 一大班罪犯喺度犯緊法, 我拉佢哋, 你仲喺度阻住我, 唔拉你我拉邊個。

社工就有權阻差辦工?
兩隻黃畜用下個腦啦,
痴L線!

冇人做咪好囉,一大班大學畢業生又有多幾千個工作機會喇!

遲下金鋪打劫都有社工做「溝通工作」

班仆街以為社工大撚晒有免死金牌、其實咪又係曱甴一分子,同黑記丶易冒嵩救員冇分別,都係去阻警察執法

引用:
一年判太輕了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]