• 瀏覽: 4,169
  • 回覆: 33

連鎖童裝店Chickeeduck 位於荃灣愉景新城的分店,前晚起在店內放置一座約兩米高、手持代表黑暴運動旗幟的所謂「香港民主女神像」,有傳老闆周小龍忽然「博出位」,是為參選立法會「鋪路」,他日前接受接受網媒訪問時,自稱為「黃色商人」,表示不能接受目前立法會狀況,考慮參選港島區的立法會直選。惟他此舉實際上已失民心,有家長直言店舖嘩眾取寵,沒向兒童灌輸正確價值觀,會杯葛不幫襯。
此外,記者昨登入內地著名網購平台「天貓」搜索Chickeeduck商品,發現已經全部下架。另據了解,愉景新城管理處昨收到大量市民投訴該店擺放「問題雕像」,管理處亦已向該店發出警告信,要求立即移除。

有網民質疑周小龍為生意、為選舉「藍扮黃」,並揭露他曾經在2014年傘運期間,批評示威者「阻住做生意」。

新聞來源連結:
http://news.wenweipo.com/2020/06/18/IN2006180018.htm

今日人大常委審議國安法就有戲睇了

原來呢條七頭想選垃圾會

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-6-18 03:07 PM 發表
今日人大常委審議國安法就有戲睇了
可能會忽然轉呔

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-6-18 03:14 PM 發表
可能會忽然轉呔
同班曱甴區議員一樣講就凶狠一話DQ佢哋即縮

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-6-18 03:18 PM 發表

同班曱甴區議員一樣講就凶狠一話DQ佢哋即縮
唔係DQ ,扣糧即刻跪低

國安法出台 既然確定沒有民主 但點解民主派可以參選立法會?

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-6-18 03:08 PM 發表
原來呢條七頭想選垃圾會

份人工太吸引。又吾使點做。日日返工只系小人。吾返又得。 好過做皇帝😉

佢自己份ceo 工都搵唔到以上福利

依D人咁奇怪嘅,
既然唔能夠接受香港就走啦,
香港係中國嘅一部份,
中央有權有責管治香港,
佢咁唔鍾意咁有意見仲留喺香港做乜野呢?
仲上大陸做生意?

引用:
原帖由 st105 於 2020-6-18 03:26 PM 發表

份人工太吸引。又吾使點做。日日返工只系小人。吾返又得。 好過做皇帝😉

佢自己份ceo 工都搵唔到以上福利
佢選唔選到未知, 不過眼前淘寶已經將佢下架, 大陸市場宣佈玩完

整舊咁嘢。 唔好話選, 入閘已經唔得喇。傻嘅。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-6-18 03:34 PM 發表

佢選唔選到未知, 不過眼前淘寶已經將佢下架, 大陸市場宣佈玩完

分分鐘內地有生產線都吾定

哩啲人真系食碗面反碗底。賺人仔又反阿爺。

引用:
原帖由 sinchau 於 2020-6-18 03:27 PM 發表
依D人咁奇怪嘅,
既然唔能夠接受香港就走啦,
香港係中國嘅一部份,
中央有權有責管治香港,
佢咁唔鍾意咁有意見仲留喺香港做乜野呢?
仲上大陸做生意? ...
搵著數多,昨日荃灣店就有人龍去買嘢。

屌! 已經日落西山先黎"中途轉黃",蠢定係柒?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-6-18 03:14 PM 發表
可能會忽然轉呔
轉佢老母,名已記相已點

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]