• 瀏覽: 3,024
  • 回覆: 43
等睇有心人,私人檢控許智峯立會掟毒物

又好奇問下。如果被判有罪。但警察覺得唔公平。唔去捉入獄。法庭有無自己既親兵?

淡定啲,唔使跟車太貼 法庭唔會揦屎上身嘅。

引用:
原帖由 甴曱死到絕 於 2020-6-18 11:50 AM 發表

擺個局俾律政司
邊可能,律政是精甩尾。

引用:
原帖由 甴曱死到絕 於 2020-6-18 11:49 AM 發表

判有罪後,已交由懲教看守。
但私人檢控,需要自己去尋找證據。
警隊所有證據,都唔需要向提供給申請檢控人士。
而且律政司應該會終止私人檢控程序 ...
記得有一次律政司上訴。都唔批。按咁。唔系實聽你律政司講也

擺明係為選票做大龍鳳!

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-6-18 11:34 AM 發表
網民於去年11月11日發起「三罷」及「和你周圍塞」行動,其中西灣河有交通警察清理現場時,以實彈射中現年21歲香港專業教育學院(IVE)柴灣院校學生周柏均,民主黨立法會議員許智峯早前通過眾籌,向開槍警長提出私人檢控,團隊昨日(17日)獲裁判法院通知,案件將於2020年8月31日下午2時30分在西九龍裁...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2 ...
私人檢控係假,
齊齊掠水係真,
黃絲又要眾籌。

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-6-18 11:34 AM 發表
網民於去年11月11日發起「三罷」及「和你周圍塞」行動,其中西灣河有交通警察清理現場時,以實彈射中現年21歲香港專業教育學院(IVE)柴灣院校學生周柏均,民主黨立法會議員許智峯早前通過眾籌,向開槍警長提出私人檢控,團隊昨日(17日)獲裁判法院通知,案件將於2020年8月31日下午2時30分在西九龍裁...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2 ...
許智峰又唔係當事人,
又唔係當事人家屬,
成件事關許議員咩事?
唔明點解法庭受佢玩?

引用:
原帖由 87er 於 2020-6-18 12:04 PM 發表

許智峰又唔係當事人,
又唔係當事人家屬,
成件事關許議員咩事?
唔明點解法庭受佢玩?
我都覺得好奇怪
咁檢控d錢又邊個出?
咁我地又可唔可以檢控林卓廷入元朗搞事?
又可唔可以檢控d黃教師教壞細路?

引用:
原帖由 鐵達尼號2005 於 2020-6-18 12:10 PM 發表

我都覺得好奇怪
咁檢控d錢又邊個出?
咁我地又可唔可以檢控林卓廷入元朗搞事?
又可唔可以檢控d黃教師教壞細路?
錢就梗係眾籌,唔通佢會自己出咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]