• 瀏覽: 6,336
  • 回覆: 42

連鎖童裝店Chickeeduck 位於荃灣愉景新城的分店,前晚起在店內放置一座約兩米高、手持代表黑暴運動旗幟的所謂「香港民主女神像」,有傳老闆周小龍忽然「博出位」,是為參選立法會「鋪路」,他日前接受接受網媒訪問時,自稱為「黃色商人」,表示不能接受目前立法會狀況,考慮參選港島區的立法會直選。惟他此舉實際上已失民心,有家長直言店舖嘩眾取寵,沒向兒童灌輸正確價值觀,會杯葛不幫襯。
此外,記者昨登入內地著名網購平台「天貓」搜索Chickeeduck商品,發現已經全部下架。另據了解,愉景新城管理處昨收到大量市民投訴該店擺放「問題雕像」,管理處亦已向該店發出警告信,要求立即移除。

既然自稱為「黃色商人」,靠「黃色經濟圈」生存吧,支持天貓下架

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202006/18/AP5eeac9d3e4b0e515fa7d8390.html

傻閪

為咗自己去參選,就一腳踢開自己嘅伙記。

呢啲咪良心商人囉

打份工都係想生活穩定啫,老闆咁搞自己盤生意,咪即係想執咗佢。

我呢幾年講左好多次,呢班反中亂港,香港黃色暴徒係陀衰家,正瘟神架啦,邊個俾佢地黐埋身,邊個行衰運。唔可以俾任何機會佢地黐埋身,一俾佢地黐埋身,就行衰運。
又一例證。

引用:
原帖由 feifei99 於 2020-6-18 10:36 AM 發表

連鎖童裝店Chickeeduck 位於荃灣愉景新城的分店,前晚起在店內放置一座約兩米高、手持代表黑暴運動旗幟的所謂「香港民主女神像」,有傳老闆周小龍忽然「博出位」,是為參選立法會「鋪路」,他日前接受接受網媒訪問時,自稱 ...
想做政棍 成功出位, 亦吸引大量 蠢黃人!

噢,玩政治L呢次仆街了

三個字 : 抵撚死

引用:
原帖由 feifei99 於 2020-6-18 10:36 AM 發表

連鎖童裝店Chickeeduck 位於荃灣愉景新城的分店,前晚起在店內放置一座約兩米高、手持代表黑暴運動旗幟的所謂「香港民主女神像」,有傳老闆周小龍忽然「博出位」,是為參選立法會「鋪路」,他日前接受接受網媒訪問時,自稱 ...
黃絲泛暴最叻就係推別人子女出去送頭
要由細細個就開始向佢地洗腦
賣童裝配港獨宣導係一個幾好既玩法, 叻仔!

引用:

叻仔,為黃--執笠
原因:比黑暴害死,
參選成功.好過做老板

over 10皮一個月,
政治行先,民生免問。
開會玩下暴力又吾使 do (tea time)
合曬:黃絲練精學懶

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-6-18 10:50 AM 發表

黃絲泛暴最叻就係推別人子女出去送頭
要由細細個就開始向佢地洗腦
賣童裝配港獨宣導係一個幾好既玩法, 叻仔!
對兒童洗腦

原來出噱頭為自己參選鋪路,估佢都唔係真心支持民主自由㗎喇,企圖煽惑年青人搞亂社會才是他最終目的

正常既政治人物。就算自己反對派。都唔會影響自己子孫。你就影響人地子孫。。系唔系過火?

哦,原來係咁。
不過唔知呢條「柒B」會擺幾多日呢?
引用:

好多無生意鋪頭,最近都扮黃,好過拍烏蠅

狺狺腳唔駛做,每月就有十幾萬,天下第一最荀工

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]