• 瀏覽: 59,910
  • 回覆: 560
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-17 07:25 PM 發表
我真系唔識法律。有無上訴埋個法官?次次咁上訴都唔系辦法。法官都無阻嚇性
恭喜你好快冇得上訴,以後唔好犯法

只想講.......呢D官真係好痴線.

引用:
原帖由 howevera 於 2020-6-17 07:36 PM 發表

個官直情要辭職!
隻臭hi高薪厚祿仲任9佢up唔使負責。天打雷劈都唔肯走啦!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-17 07:25 PM 發表
我真系唔識法律。有無上訴埋個法官?次次咁上訴都唔系辦法。法官都無阻嚇性
香港法官至高無上嘅你可鬧特首係死八婆但不能鬧法官咪即時可判你入獄

跟據劉德華同葉德閒既劇情,上訴庭主審法官,又係水佳麗小姐

引用:
原帖由 team123456 於 2020-6-17 07:11 PM 發表
15歲少年早前在屯門法院承認於本年初深夜時分在元朗投擲汽油彈,裁判官水佳麗參考男童的感化官報告後表示:「好欣賞你年紀輕就咁主動同樂意服務香港...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200617/share_2020061718351663929.jpg

好消息

希望之前判得不公既律政司都上訴

新聞來源連結:
h ...
法官離譜判詞會否應响升職?太多會否重新再要考試?

引用:
原帖由 dtw 於 2020-6-17 07:45 PM 發表
掟汽油彈感化?
水官真係大慈大悲觀音大士呀!
上訴非常合理!
犯法就係犯法,一定要負責!
香港同美國嘅分別

掟氣酒彈邊有可能唔判監?未成年大晒?未成年殺人放火都唔使負責?咪傻啦~香港係法治社會邊可能比佢走甩

一個汽油彈應該判三年一路加上去,不論掟或藏有汽油彈都一樣先有阻嚇作用!

引用:
原帖由 samndean 於 2020-6-17 07:29 PM 發表
個樣咁都叫佳麗,D父母真係大整蠱
所以咮姓水
水貨佳麗

優秀嘅細路...DKLM

快D炒咗咁水法官!

希望佢比D曱甴擲個氣油燀係佢屋企

法官亂判,律政司唔做野,香港仲有法治咩?

引用:
原帖由 DK14 於 2020-6-17 07:27 PM 發表
能覆核一下那個水性佳麗是否適合當官嗎?
對,要成立(監官)委員會!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]