• 瀏覽: 3,513
  • 回覆: 46
+3

引用:
原帖由 deviant007 於 2020-6-17 04:36 PM 發表
來源:胡錫進微博

北京時間昨天深夜,印度軍方表示,又有17名在加勒萬河谷肢體衝突中受傷的印度軍人由於暴露在零度以下的高海拔地區死亡,印度軍人的死亡人數從3名增加至20名。這件事引起印度輿論的強烈反響。
看到消息後,老胡在深夜連發兩條推特,內容分別是:

第一條:“這肯定不是我這樣的中國人希望聽到的消息。中印軍人的生命都是寶貴的。把這些年輕軍人推向致命肢體衝突的印度政治力 ...
印度太多傻軍官..........幸好個軍官死了.........不過因為軍官死了.........其他的戰鬥人員也沒人想救....!!
什麼醫療落後根本是屁話..........看情況印度的邊境軍隊會亂上一陣子.....!!

有人想開戰的

引用:
原帖由 2378gv 於 2020-6-17 03:36 PM 發表
中印邊境周一(15日)晚爆發衝突,雙方均傳出有士兵傷亡。印度軍方周二(16日)晚通報,衝突已造成該國20名士兵死亡,傳4

?20200617132418
首先,無可否認中國人身形跟阿差身人真係好輸蝕,拳頭交真係未必贏,下次希望用武器校量;其次,阿差又係偷襲,解放軍毫無防備。向陰謀論諗,有機會美國利用阿差,引解放軍西調,再東襲,令中國面對雙戰線!

連印度都打唔贏,點打美國呀,打飛機就得既:smil ...

引用:
原帖由 hlover96 於 2020-6-17 04:26 PM 發表

可去看 超大陸軍論壇
看到了🙏🙏

大事化小嘅心態, 所以共產唔報死亡人數, 即係話解放軍死亡多於印度, 公佈的話就繼續開戰

打謝呀3收復藏南!

引用:
原帖由 2378gv 於 2020-6-17 03:36 PM 發表
中印邊境周一(15日)晚爆發衝突,雙方均傳出有士兵傷亡。印度軍方周二(16日)晚通報,衝突已造成該國20名士兵死亡,傳4

?20200617132418

連印度都打唔贏,點打美國呀,打飛機就得既:smil ...
印度有17個係凍死已經肯定印軍係被打到逃跑,連自己人都救唔到

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-6-17 18:01 發表

印度有17個係凍死已經肯定印軍係被打到逃跑,連自己人都救唔到
傳 另外3個係跌死

印度官方已經澄清咗冇話過中方有死人,係媒體謠傳,而方確實冇死人。

引用:
原帖由 hlover96 於 2020-6-17 04:26 PM 發表

可去看 超大陸軍論壇
好看,多謝師兄🙏🙏

中國第一時間出來撲火,軍方又第一時間出聲名,大家覺得中國會係吃虧的一方?

支國打又唔夠印軍打,強又唔夠美國強,仲認屎認屁做乜

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-6-17 09:31 PM 發表
支國打又唔夠印軍打,強又唔夠美國強,仲認屎認屁做乜
如果係咁,啊三仲抗議d乜?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]