• 瀏覽: 103,542
  • 回覆: 1,985
  • 追帖: 6
+41
引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-6-17 05:55 AM 發表
包括配偶子女 不設人數上限 劉慧卿:續為不符資格青年爭取

https://hk.appledaily.com/resizer/foK6djWLtPvNFhsqgI-0P6d5qvs=/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/06-16-2020/t_0dd31be0fdee4cd1be38f3b9ab94c3c5_name_1592333895_3729.jpg

徹底摧毀一國 ...
漢奸快走路啦,一路好走呀!

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-6-17 06:54 AM 發表
頂。。
工作或讀書。。
工作,先決條件要有人請。。份工要做5加1年。。
讀書後工作,先決條件,讀書要花大筆錢。。未見官先打八十。

最重要一點。。
英國是不是提供大量高薪職位給BNO..更保證請足5加1年。。
如果無高薪,只有低薪工作(麥記等),養吾掂自己又不能要求公共援助。。
到時點算。。日日咬麵包皮,捱足5加1年。。 ...
唔會 英國脫歐後一片光明 大量歐盟職位都搬曬去英國 一定有大把好工等住呢班新移民

我地要甘同啲準移民講

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-6-17 06:52 AM 發表

佢地英文甘叻 實無事嘅

好期待佢地移民一刻 希望香港電台日日直播 呢啲甘感人嘅分離場面

等留港者放上Facebook 同大眾記錄分享 ...
我都好期待

不過五年唔準行乞,我驚大部分曱甴都去唔倒😣

最好所有黃絲全部死去香港才得安寧!

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-6-17 05:55 AM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/foK6djWLtPvNFhsqgI-0P6d5qvs=/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/06-16-2020/t_0dd31be0fdee4cd1be38f3b9ab94c3c5_name_1592333895_3729.jpg

徹底摧毀一國 ...
政客發出嘅「期票」?
願者上釣!

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-6-17 06:54 AM 發表
頂。。
工作或讀書。。
工作,先決條件要有人請。。份工要做5加1年。。
讀書後工作,先決條件,讀書要花大筆錢。。未見官先打八十。

最重要一點。。
英國是不是提供大量高薪職位給BNO..更保證請足5加1年。。
如果無高薪,只有低薪工作(麥記等),養吾掂自己又不能要求公共援助。。
到時點算。。日日咬麵包皮,捱足5加1年。。 ...
英國佬嘅偽善。。。舉世聞名!

引用:
原帖由 weather 於 2020-6-17 06:15 AM 發表
對英國係好事來,D黑暴揸bno過哂去英國做二等,還我寧靜香港
黑暴曱甴有撚BNO咩😂

假如我財政獨立,使乜移民去英國,我大把選擇啦。
英國天氣潮濕,難找工作,生活指數高。
當然找份洗廁所工,應該唔難。
同志們,早啲走啦。

引用:

徹底摧毀一國 ...
快啲去啦,捱夠5年

重點係「不依頼公共資源」, 即係患重症就請自費搵英國私家醫生, 放棄咗居港權就咪諗住返香港睇公立

九至十月就知係真定假, 樓主記得keep住呢單新聞九月時update啦

有米到可以求奇打份工嘅可以去,或者為左子女未來嘅可以去
因為香港唯一留低嘅動機只係份工或者靠大6搵食生意嘅人

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-6-17 06:46 AM 發表

移民邊個國家都要申報財產架啦!養你過世咩?!
唔通好似大陸人咁一落香港就霸公屋,食綜援,霸學位
免費醫療,免費教育,。。。專門搵香港人笨柒咩! ...
唉,新"英國人"五年內唔準行乞,我驚大部分黃屎狗同曱甴都要留返喺中國香港😫😫, 千祈唔好呀

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2020-6-17 06:59 AM 發表

我都好期待

不過五年唔準行乞,我驚大部分曱甴都去唔倒😣
我對佢地好有信心 一定可以再創高鋒 生活五十年不變

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-6-17 06:14 AM 發表
本身係香港個個住得安全又Happy.
以前D法律主要係保護市民
而家D法律主要係搞市民
搞到個個都想走
以前法律可以比你去搞事咩?你果時去左邊?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]