• 瀏覽: 5,542
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 11:28 PM 發表

而家戰爭係睇系統的, 淺層次的只會睇到隻遼寧艦,
但叻既人就會睇到海底有核潛艇仲孭晒超級導彈, 新形航母殺手,  岸邊有大堆東風21D, 26係度...41, 可能仲有電磁炮, 激光炮..

你裂根號真係敢打????????, 包你個個男海軍裂埋條子孫根 ...
所以我咪話啲邪教片同綠蠅片好喜歡用米國啲武備同大陸比,根本就係偽命題!

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-2 09:44 PM 發表
愛國賊佢地忽略左最重要一樣,就喺戰績,中共啲反艦飛彈過住戰績好一般,講真企喺道俾3你任射都未必打得中,仲談咩突防?
你咪同美國講佢地俾中國任打囉
做咩中國在兩條航母戰力面前, 擺一隻萬噸的戰靶係度, 再用6支東風導彈在幾秒內打況, 會嚇到先匿菲律賓再被中國警告, 嚇到避番上日本港口咁瘀架???
企定定俾中國射嘛, 走喎, 死咋嘛, 推你去咪得囉

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-8-2 11:31 PM 發表

所以我咪話啲邪教片同綠蠅片好喜歡用米國啲武備同大陸比,根本就係偽命題!
可能因為是大多在上世紀做, 我發現美國的艦隻的鋼材好似有問題, 好多時被撞及出現不合理的損壞, 相反, 日本的, 中國的就少見這些損傷

日本唔記得邊間網材公司, 2000年時聲稱出的鋼材可以頂得住1003度的高温, 所以不少各國的軍火商都爭相同佢購買,
而中國上海的寶鋼就重跨, 及至六代戰機所用的材料更可頂得到3千多度添.

所以我相信, 中國而家近代製作的戰艦, 會比美國的更堅固.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 11:40 PM 發表

可能因為是大多在上世紀做, 我發現美國的艦隻的鋼材好似有問題, 好多時被撞及出現不合理的損壞, 相反, 日本的, 中國的就少見這些損傷

日本唔記得邊間網材公司, 2000年時聲稱出的鋼材可以頂得住1003度的高温, 所以不少各國的軍火商都爭相同佢購買,
而中國上海的寶鋼就重跨, 及至六代戰機所用的材料更可頂得到3千多度添.

所以我相信, 中國而家近代製作的戰艦, 會 ...
師兄所說的應是航母飛行甲板用鋼,而航母每一部位因功能不同,所用的鋼材都不同,米帝航母船體質量是不錯的,但成本真的太高了!不靠剪人家羊毛同戰爭掠奪,根本維持不了!

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-8-2 11:46 PM 發表

師兄所說的應是航母甲板用鋼,而航母每一部位因功能不同,所用的鋼材都不同,米帝航母船體質量是不錯的,但成本真的太高了!不靠剪人家羊毛同戰爭掠奪,根本維持不了! ...
金剛鋼材係勁, 但我相信中國在呢方面下的苦功不少, 亦在上世紀拿了美國製的澳洲航母去劏來研究, 及用俄羅斯的瓦良格航母的金剛鋼來研究.
所以, 我相信中國的研發力量, 所以中國在後來所用的金剛鋼會集美俄之大成, 而質及量更會在兩家之上

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 11:51 PM 發表

金剛鋼材係勁, 但我相信中國在呢方面下的苦功不少, 亦在上世紀拿了美國製的澳洲航母去劏來研究, 及用俄羅斯的瓦良格航母的金剛鋼來研究.
所以, 我相信中國的研發力量, 所以中國在後來所用的金剛鋼會集美俄之大成, 而質及量更會在兩家之上 ...
國產航母甲板是用寶鋼出產的特種鋼,要求耐高溫,抗衝擊,抗腐蝕,熱脹冷縮程度都不能太大,種種規限,全世界能製造的國家真的不多

現在中國做防守,美國做咩要去飽和攻擊中國航母如果系南海,分分鐘中國收埋航母啦
引用:
原帖由 Golf-16 於 2020-6-16 10:13 PM 發表
主持分析得很好、無謂聽d咩所謂飽和攻擊, 你識人地就唔識? 真打上黎跟本入都唔洗

直接打二樣巳無得玩,  真係破你柴

航母一定要對航母
引用:
原帖由 momo481716 於 2020-8-3 04:40 AM 發表
妖,咩年代呀
唔通仲陸軍對陸軍,海軍對海軍,空軍對空軍呀on9

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-8-3 12:01 AM 發表

國產航母甲板是用寶鋼出產的特種鋼,要求耐高溫,抗衝擊,抗腐蝕,熱脹冷縮程度都不能太大,種種規限,全世界能製造的國家真的不多
我似傳只有三個地方做得到包括美,日及中國

但指數最高的,應是中國!起碼寶鋼的特種鋼可去到1130度左右,更強的金剛鋼應更誇,而質素最高用於6代戰機的包括引擎,更是獨步天下!

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-8-3 04:40 AM 發表
妖,咩年代呀
唔通仲陸軍對陸軍,海軍對海軍,空軍對空軍呀on9
晒馬,在咩年代都鍾意大堆頭嘛!但真正打又另一件事!

你地D白痴黃L係道打飛。死L返連登啦。

一個50年前己經有航母當'然好D啦。全世界和中國人都知。講尼D等如廢話。
不過等下003、004下水時睇下點。

無人話唔俾你飽和攻擊,但你有膽嗎?三五個導彈都可以了,只有少量軍備的島礁。吹到要用幾佰億起島礁。
你有膽炸嗎?
你有膽炸嗎?

你炸後中國唔反炸嗎?關島等

炸完起過再俾你炸好唔好

曱甴就是冇腦😄😄😄

引用:
原帖由 南宮老人 於 2020-6-16 09:53 PM 發表
美軍三航母曝露國產遼寧號山東號戰力差距, 甚麼會飽和攻擊, 航母嚟南海死硬等??
https://www.youtube.com/watch?v=UZFTBn7gevs
你地D白痴黃L係道打飛。死L返連登啦。

一個50年前己經有航母當'然好D啦。全世界和中國人都知。講尼D等如廢話。
不過等下003、004下水時睇下點。

無人話唔俾你飽和攻擊,但你有膽嗎?三五個導彈都可以了,只有少量軍備的島礁。吹到要用幾佰億起島礁。
你有膽炸嗎?
你有膽炸嗎?

你炸後中國唔反炸嗎?關島等

炸完起過再俾你炸好唔好

曱甴就是冇腦😄😄😄

引用:
原帖由 碌都負唔到 於 2020-8-2 03:18 PM 發表

你知唔知早兩年美國隻退役航母靶艦炸左廿幾日都未沈?
誰說航母一定要炸沈的!炸到飛機升降唔到就得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]