• 瀏覽: 998,003
  • 回覆: 7
  • 追帖: 242
+807
引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-6-25 10:51 AM 發表

大c,每天也得過海番工揾食架?此言一出,每天上班猶如送死?甚么辨?
突然覺得我好慘,喺港島返工,住又對住個海, 洶湧澎湃😟

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-6-25 11:07 AM 發表

港島南區起沿線一帶,前年山竹巳幾乎(淪陷),若真的嚟個300海里以上的超風或小型海潚,海島區都。。。
上次山竹襲港影響最大嘅係港島東區及將軍澳新落成嘅住宅區,南區反而冇乜大件事。

引用:
原帖由 太大星 於 2020-6-25 04:29 PM 發表

升到六千、一萬美元一安,相差三百就濕濕碎,之後就睇你到乜嘢價位沽喇
呢樣我記得大師講過,有實力的話捱到2034先開始沽金,但大部份人相信都做唔到,因為半路已要攞啲金出嚟用,可見將來情況係幾咁惡劣

我今朝9點仲見到何俊x搭地鐵返工,收工後可能要趕去機場午夜前要離開

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-6-30 11:14 PM 發表

我研究咗一輪, 發現同一間店, 同一件貨, 係唔同頁面唔同價錢
佢入面有D好無聊(好難嬴)既小遊戲, 果D遊戲都有coupon拎, 但果D遊戲頁面入面賣D嘢有可能比出面D嘢貴
最抵玩係簽到拎紅包/拎定時紅包, 我試過換到10蚊無限制紅包, 之後可以買其他嘢
同埋夜晚個深夜紅包都ok
佢最煩就係個標價同賣價唔同, 又無購物車, 好難格價
有可能標價高D果間鋪,  ...
玩拼多多,如果有心儀的貨品,可以撳個心心收藏咗佢,再喺個人中心“我的收藏”度搵返,即係等於淘寶嘅購物車功能,而且可以一次過比晒唔同店舖嘅錢。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-1 12:00 PM 發表

哈哈,差人揾人未必揾得到,但係如果條數大得滯,古惑仔刮友你着草着到呀麻褲啷都刮你出嚟。。。
除非呀爺開聲否則死梗!!!
吾爾開希閃去美國咁多年點解唔洗死。。。
1>呀爺當佢係中國人,留佢一命。
2>佢除咗收頭炮個小小銀外,無刮到油水走。
3>無群黑社會
河童
1>佢係越南仔,呀爺就算唔收佢皮亦絕對唔會保佢,分分鐘分享佢衛星定位比各位有需要人士。
2>佢週圍刮油水兼托水龍。
3>佢除埋香港古惑 ...
記得大師講過G phone 唔會命長,唔值得提佢。以依家嘅形勢睇嚟, 曾經食過咁多家茶禮嘅 G phone, 應該好快要同佢講拜拜。

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2020-7-13 08:56 PM 發表

這麼快 ? 香港的醫療生意又半死不活了, 老闆們可有後悔和中央對著幹?
養x喺筲箕灣嗰個質子醫療中心睇怕有排都收唔返成本。

引用:
原帖由 杜仲 於 2020-7-19 02:38 PM 發表

剛在京東買左5盒/48粒, 90元... 寄去集運
我喺拼多多買咗10盒,180蚊,要分比4個家庭看門口😁。依家真係平咗好多,記得3月時要25蚊一盒,當時買咗15盒反嚟派比家人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]