• 瀏覽: 998,025
  • 回覆: 97
  • 追帖: 242
+807
引用:
原帖由 walfun 於 2020-7-18 08:38 PM 發表

個人經驗分享,小弟住疫區慈雲山,我住嗰棟大廈都好多人中招,我同我老婆喺爆發前去過溫莎餐廳同翠河餐廳等等地方。我老婆咁啱又係喺大約11號全身好攰無力,身體好熱發滾(但無發燒),喉嚨痛同埋乾咳,而我亦有輕微喉嚨痛同埋乾咳,但最後檢測結果係陰性。期間我每日都煲金銀花+菊花,同埋啪連花清溫膠囊,但老婆個身仍然都好滾,最後要食埋西瓜,先慢慢唔再滾。老婆現在已好返,但身體仍然好似大病完咁攰。就當一個分享 ...
E位c兄真係要同太太去深喉檢測一下,如果堅染到,即使感覺好番,身上仍帶有病毒,再四圍的話……

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-7-18 11:53 PM 發表

大叫打曱甴你唔怕你首先比曱甴整死咩 🙈
除口罩口水噴佢🤣

引用:
原帖由 nldw 於 2020-7-19 12:54 AM 發表
我生在中國,嚮往美國。我終究會離開這片生我養我的土地,
前往日夜嚮往的那片自由國度。
就算現在去不了美國,終有一日我會去,
我希望到達美國的時候,那裡的人民都能記住我的名字,

我叫。。。東風41D洲際戰略導彈。

轉貼自Twitter https://twitter.com/CharkiHome/status/1283046078816845832 ...
那裡的人民應該見吾到你一面就被派去賣醎鴨蛋了。

引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2020-7-19 12:56 AM 發表

應該做餓底,大叫5大素球,觀察下邊個係乞兒戶,再舉比國安
都係C兄諗得周到😂。不過,要扮黃,先要練好eq至得😷

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-7-19 11:57 AM 發表

講出重點,香港一路都唔係諗住清零,而家爆成咁都冇變,唔湯唔水抗疫,唔隔一段日子又爆一輪先奇,應該仲有一大批人有菌但未檢測到,你點防? ...
未經歷過沙士吾識驚,經歷過又以為好似沙士咁幾個月就玩完。好了,現在半年有多,確診又多過沙士,想死三百人才識驚?愚昧既港孩想同紅鬚綠眼同一思維,可以的,但想成為佢地一部份,死后也可以,因為他朝君體也相同。正常市民,小D出街為妙,由得D港孩繼續生活多姿多彩吧!

引用:
原帖由 太大星 於 2020-7-19 04:11 PM 發表

721一周年熱身
我估平頭哥有借口出動了,幫手抗疫😷😜

引用:
原帖由 AlexxT 於 2020-7-19 08:45 PM 發表

有咁多個月時間俾政府準備啦,都做成咁,睇下啲官做緊乜,特別係嗰個笑恥,如果喺內地可以好肯定一早比人炒左!!
政府點搞都沒用的,只要一個反賊入區打個乞嗤就搞直了。知道眼科群組嗎?黃猿人話可能文員接觸到病人物品如身份証,介紹信……死未!

引用:
原帖由 AlexxT 於 2020-7-19 09:58 PM 發表

除邊個口罩先🤣
都係我諗得吾夠就周到😂都係學另一個C兄話扮黃做臥底,親近下黃醫護再抄佢地牌自保D,分分鐘搞出綠色戀或者可以救番一個半個天使添🤔,好偉大啊!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]