• 瀏覽: 998,009
  • 回覆: 168
  • 追帖: 242
+807
十卜

引用:
原帖由 商界中心的羊 於 2020-6-17 10:07 AM 發表
關于 matlab 被禁可看看國內分析
11271976 11271977
世上無難事, 只怕有心人

全世界都有各國間諜, 包括商業間諜

反正無論是真是假, 中國一直以來都被指責抄襲、盜用別家資料。多一單吾多, 小一單吾小。

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-6-17 03:05 PM 發表

愉景新城大業主已發信要求佢搬走個像。
不過,大家最緊要知道,宜條友的背境就係香港搞製衣果班,搞製衣最反骨係邊個呢!
吾知道大家知吾知道, 蘋果佬卅年前亦有搞製衣。只不過佢係外行人, 吾理事而請勁人幫佢打江山。

我一位有交情嘅前輩就係肥佬黎嘅開國功臣, 從前輩口中我了解到此人嘅性格特質。

引用:
原帖由 cutedaddy 於 2020-6-17 04:32 PM 發表

你指"阻單佬"?
不止於此

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-6-17 04:40 PM 發表

uniquo? 好似有佢份?
重點吾係佢擁有或者做過幾多個品牌嘅訂單。

而係以佢嘅手段計謀, 佢同好多制衣界嘅叔父級人物有交情。

雖然吾係好想同我欣賞嘅人相題並論, 但為左俾你哋容易D去了解… 蘋果佬從商嘅特質, 就有如曹操, 好懂得如何籠絡人心。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-6-17 10:25 PM 發表
我在馬兄上一個帖就講肥佬黎好大機會會躲在美領館 ! 結果真係俾我估中 ! 美國眾議院出招了 !

「港版國安法」引起全球多國關注,有消息指美國眾議院將提出一項新法案,要求國務院將因政治理念遭迫害的香港前線示威者及其家屬等列為「第二類優先難民」,簡化他們申請難民資格的程序。

據悉,該名為《Hong Kong Airlift Act》的法案將於日內由8名跨黨派眾議員,包括共和黨柯蒂斯(J ...
頂!

如果肥佬黎可以匿入美國領事館(因為美國肯接收), 我就輸餐飯嘞!

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-6-17 10:52 PM 發表

使領館係咪外交野? 外交野即係... 我估仲有機會嘅, 外交直接可以返上去審添
我就係賭中國國力,先至立呢餐飯!

中國加油呀! 我深信你一定會強大!

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-6-18 12:32 AM 發表

Moon 姐搞飯局? 無留意前文,唔知呢餐來龍去脈
不在公眾平台。

私下意氣用事至立下此局嘞!

PS:明知中國國力暫時不至此步, 但我一心希盼望/相信中國能夠更強而下賭的!

之前同大家談論過, 黑朱古力對心血管有益(朱古力不能溝牛奶制作至有效)

呢排有興趣研究一下維他朱古力豆奶有否護心血管作用。 但我上網揾吾到有用嘅效用資料。

如果大家平時有睇開西醫, 下次可吾可以幫我八吓?(因為香港好多醫生都開高鈣維他奶俾小朋友同老人家當作保健飲品, 所以香港西醫可能比較了解詳細資料) 吾該晒大家

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-6-19 07:39 PM 發表

99% 日日當藥食
如果你要我乖乖地, 完全吾食薯片零食吾飲可樂, 我會即刻死俾你睇(沒殺咗我人生最大樂趣)

我依家盡量採取溝貨方案, 提高我喜愛嘅建康飲品種類(紅酒、益力多、鮮椰青、石斛茶、花茶)去溝淡不健康嘅喜歡之物(可樂、啤酒)

依家大熱天時, 對雪櫃嘅凍飲需求比較高

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-6-19 07:44 PM 發表

留意返佢係朱古力"味"豆奶, 多左個"味"字, 即係可能完全冇朱古力成份
係呀! 我就係揾吾到成份報告書嚟睇。我想知道如果真係有可可粉, 比例佔幾多。定係完全只有化學物。

引用:
原帖由 nldw 於 2020-6-19 08:24 PM 發表

香港嗰啲叫營養C, 醫生唔識呢d野架
I see, 因為無論小妹胃病入醫院,或者老豆生完cancer覆診, 都見到佢哋免費攞咗一、兩排返嚟。話醫生建議佢哋飲。(可能係營養師部門)

引用:
原帖由 kittykatkat 於 2020-6-19 09:13 PM 發表

係因為腸胃有問題及癌症病人不可以飲牛奶,不是“醫生叫病生飲”維他奶。
吓?

吾洗錢, 開藥單, 藥房攞返嚟嫁喎。

佢哋都吾願飲, 劈咗喺屋企好耐, 我先至問點解有D咁嘅嘢一直放係度(然後我試飲一包…普通嘅維他奶同麥精好飲好多)。而且唔係講緊乜嘢醫生叫話要飲維他奶, 只係維他奶出品, 某一種高鈣豆奶。

引用:
原帖由 日出東海 於 2020-6-19 09:35 PM 發表

營養師 ?最叻叫人飲奶,仲要無果樣,整果樣 !
咁營養學本身係堅嘅, 不過世上太多神棍, 一時又話食豆腐會致癌、一時又話食人參會致癌(為咗見報, 娃眾取寵)

原本營養學嘅basic concept, 只不過係人體需要充足營養(等於中醫嘅唔好偏食), 用化學室嘅實證方法, 去分析各樣食品嘅營養, 然後大家就選擇唔同營養去吸取咁簡單(反之避免吸收過量成份)

引用:
原帖由 kittykatkat 於 2020-6-19 10:03 PM 發表

你是說香港的公立醫院及門診?我識朋友患癌症但冇聽過維他奶這回事。
我只知化療會影響骨所以要補鈣,醫生可以開鈣片,但牛奶就不可以飲。公院procurement 買維他奶咪比維他奶你囉,我有親戚冬天去覆診醫生見佢皮膚乾又開潤膚膏比佢。我睇傷風感冒開太多藥比我,又panadol 又盛,要我叫住個醫生減藥及剩下的送返去醫院藥房。 ...
我唔清楚你嘅朋友, 或者你朋友嘅朋友係點。

我講緊嘅係, 我屋企最親嘅親人, 同一屋簷下嘅兩個人, 活生生發生過嘅事。

然後再講多次, 唔係白色盒嗰隻普通維他奶。你咁樣會誤導其他人嫁

你講到藥房開出嚟嘅野咁輕描淡寫, 我真係好希望有一日公院醫生會開啲可口可樂畀我, 等我可以免費飲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]